Haberler

Konya: Fenerbahçe Ülker, Tadım Türkiye Kupası Grup Elemelerine Galibiyetle Başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (Tbf) Tadım Türkiye Kupası Grup Eleme Müsabakalarında Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 85-73 Yenerek, Elemelere Galibiyetle Başladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Tadım Türkiye Kupası Grup Eleme müsabakalarında Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 85-73 yenerek, elemelere galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Aydın Örs, maç sonu düzenlediği basın toplantısında, ilk maçlar olması sebebiyle takımda genel bir sinirlilik durumunun hakim olduğunu ifade ederek, "Bizim takımımızı herkes ligin en büyük favorisi olarak görüyor. Dolayısıyla bizim oyuncularımız da her şeyi en mükemmel yapma sorumluluğu içerisinde sahaya çıktıkları zaman, yaptıkları hatalar çok doğal hatalar olmasına rağmen, kendi kendilerinin morallerini bozuyorlar. Mersin takımıyla geçen hafta da karşılaştık. Müthiş mücadele eden bir takım. Onları da kutluyorum. Biz kazandık ama sonuna kadar zorladılar. 3. periyottan sonra yaptığımız agresif savunma ve bulduğumuz hücumlarla maçı kopardık. Çok da iyi oynamadık. Özellikle istatistiklere baktığımız zaman 21 tane top kaybı bizim takıma yakışmıyor. Bizim için iyi değil. Bu ilk maçtı. İnanıyorum ki bundan sonra oynayacağımız maçlarda daha az hatayla oynayacağız" dedi.

Sarı-lacivertli oyuncu Ömer Onan da, maça iyi başlamadıklarını belirterek, "Kazanacağımıza inanıyorduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi de iyi oynadı. 3. periyotta gerçek kimliğimizi ortaya koyduk. İyi savunma yaptık. Zaten hücuma baktığımızda bu takımdaki 11 tane oyuncu çok yetenekli, üst düzey kariyerli oyuncular. Hücumda atıyoruz ve savunmada da aynı mücadeleyi ortaya koyduğumuzda farkımız ortaya çıkıyor. Maçı lehimize çevirebiliyoruz. Mersin iyi mücadele etti. Sert oynuyorlar. Hem hücumda hem savunmada tempolu oynamaya çalışıyorlar. Aydın hocanın da dediği gibi, ilk maç. Çok iyi oynamadık. Ben Fenerbahçe Ülker'in daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Bu da bize iyi başlangıç oldu" diye konuştu.

Öte yandan Fenerbahçe Ülker'in yıldız oyuncu İbrahim Kutluay, maç sonunda seyircilerin ve gazetecilerin oylarıyla maçın oyuncusu seçildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title