Haberler

Konya: Eua Heyeti Selçuk Üniversitesi'nde İncelemelerde Bulundu

Avrupa Üniversiteler Birliği'nden gelen (EUA) 4 kişilik heyet, kurumsal değerlendirme çalışmalarının 2.'sini gerçekleştirmek üzere Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) incelemelerde bulundu.

Avrupa Üniversiteler Birliği'nden gelen (EUA) 4 kişilik heyet, kurumsal değerlendirme çalışmalarının 2.'sini gerçekleştirmek üzere Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) incelemelerde bulundu.

EUA üyelerinden, Fransa'nın Rennes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jean Brihault, Slovakya'nın Comenius Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ivan Ostrovsky, Portekiz'in Porto Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Alberto Amaral ile birliğin Üye Hizmetleri Birimi Direktörü Bernadette Conraths'den oluşan heyetin kurumsal değerlendirme çalışmalarının 2.'si, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı makamındaki ziyaretiyle başladı. 2005 Mayıs ayı içerisinde EUA'nın kurumsal değerlendirme programına başvurduklarını hatırlatan SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, bu program dahilinde esas niteliği taşıyan 2. incelemenin başladığını söyledi. Heyetin bu ziyaretinin daha kapsamlı olduğunun altını çizen Turgut, "Senato üyeleri, çeşitli fakülteler, teknokent gibi üniversite içi kurum ve kişilerle görüşmeler yapılacak. Çok kapsamlı olan bu ziyaretler çerçevesinde EUA'dan gelen heyet, Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere KSO ve KTO gibi kuruluşları da ziyaret edecek" şeklinde konuştu.

Amaçlarının EUA'ya girerek Selçuk Üniversitesi'nin Avrupa üniversiteleri arasında yer almasını sağlamak olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, bu şekilde dünya üniversiteleriyle rekabet edebilir konuma gelmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title