Haberler

Konya - Erdoğan: Gazze'nin Kaderi Ankara'nın Kaderinden Ayrı Değildir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "küdüs'ün Kaderi İstanbul'un Kaderinden Ayrı Değildir. Gazze'nin Kaderi Ankara'nın Kaderinden Ayrı Değildir. Dünya Sussa Bile, Biz Susmayız, Susmayacağız. Dünya Katliamlara Göz Yumsa, Biz Gözümüzü Yummayacağız. Dünya Filistin'e Sırtını Dönse, Biz Gazze'ye Kudüs'e Sırtımızı Dönmeyeceğiz" Dedi. Erdoğan, Hamas'ın Terör Örgütü PKK'ya Benzetilmesini de Eleştirerek, "bir Defa Hamas ile Terör Örgütü PKK'nın Benzer Hiçbir Yanı Yoktur. Ben Hamas'ı Terör Örgütü Olarak Görmüyorum. Onlar Topraklarını Savunuyorlar. Hamas, Kendi Topraklarını Koruma Mücadelesini Veren Direnişçilerdir. Seçim Kazandılar. Ama Onlara İktidarda Kalma Fırsatı Vermediler" Diye Konuştu.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Küdüs'ün kaderi İstanbul'un kaderinden ayrı değildir. Gazze'nin kaderi Ankara'nın kaderinden ayrı değildir. Dünya sussa bile, biz susmayız, susmayacağız. Dünya katliamlara göz yumsa, biz gözümüzü yummayacağız. Dünya Filistin'e sırtını dönse, biz Gazze'ye Kudüs'e sırtımızı dönmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, Hamas'ın terör örgütü PKK'ya benzetilmesini de eleştirerek, "Bir defa Hamas ile terör örgütü PKK'nın benzer hiçbir yanı yoktur. Ben Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum. Onlar topraklarını savunuyorlar. Hamas, kendi topraklarını koruma mücadelesini veren direnişçilerdir. Seçim kazandılar. Ama onlara iktidarda kalma fırsatı vermediler" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamındaki programa katılmak üzere özel 'Ana' uçağı ile saat 13.00'de Konya'ya geldi. Başbakan Erdoğan'la birlikte eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Konya Havaalanı'nda Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek ve AK Parti Konya milletvekilleri karşıladı.

MEVLANA MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Erdoğan ve bakanlar, Başbakanlığa ait otobüse binerek ilk olarak havaalanının yakınında bulunan 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Hacı Tahir Büyükkörükcü Camii'ne geçerek cuma namazı kıldı. Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ise Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Başbakan Erdoğan da cuma namazının ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti. Başbakan Erdoğan ve eşinin Mevlana Müzesi ziyareti sırasında, müze diğer ziyaretçilere kapatıldı. Bu sırada yerli ve yabancı turistler yaklaşık 1 saat, müzenin açılmasını bekledi.

Başbakan Erdoğan, ziyaretin ardından Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında Kültür Park'ta düzenlenen toplu açılış törenine geçti. Erdoğan, Kültür Park'a giderken zaman zaman Başbakanlık otobüsünden inip, çocuklara oyuncak ve not defteri dağıttı.

BAKAN EROĞLU: SUYUMUZ TEMİZDİR

Burada ilk konuşmayı yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin sahip olduğu biyolojik çeşitlilik ile dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu belirterek, her ilde hava ve suyun temiz olduğunu belirtti.

DAVUTOĞLU'NDAN 'BARIŞIK OL' MESAJI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise İsrail askerlerinin yardım gemilerine saldırısını hatırlatarak, Mevlana'nın sözleriyle barış mesajı verdi. Bakan Davutoğlu, "Mevlana'nın eserlerini okuduğunuzda. O büyük insan, 4 önemli sözü vardır. Mevlana, 'Rabbinle barışık ol, Rabbinin lütfettiği tabiatla, doğal çevre ile barışık ol. Rabbinin kulları ile insanlarıyla, komşularınla, aynı vatanı paylaştığın vatandaşlarınla, dünyayı paylaşıtığın insanlarla barışık ol ve bütün bunlarla barışık olmak için kendile barışık ol' demiştir. Yardım gemisindekinler, kendisiyle barışık olmayan zalimlerin kurbanı oldular" dedi.

ERDOĞAN: ŞEHİTLERİMİZ SLOGAN DEĞİL, DUA BEKLER

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise terör konusuna değinerek, şunları söyledi:

"Bu güzel vatanımı bölmek isteyenler var. Temel hak ve özgürlüklerden nasibini almayanlar var. Çocuklara, kadınlara musallat olan var. Tacizse bunlarda, çocuklara saldırı bunlarda. İşte en son İskenderun'da olan ortada. Roketatarlarla, bombalarla, Mehmetçiğimize saldıranlar ortada. Bunlar son çırpınışlarıdır. Sonuna kadar bunlarla mücadele edeceğiz. Ama bunları savunma durumunda olanlara karşı milletimin uyanık olması lazım. Şehitlerimizin cenazesi geldiği zaman onlar, musalla taşında olduğu zaman, onlar dua bekler, slogan beklemez. Onları siyasi istismar vasıtası yapanlara inanıyorum ki sizler en güzel dersi vereceksiniz. Şehitlerimiz, hepimizindir. Sadece ailelerin değildir. Onlar ölü değil, diridir. Biz onları öyle biliriz ve öyle anarız ve öyle anacağız."

'GAZZE'NİN KADERİ İLE ANKARA'NIN KADERİ AYRI DEĞİLDİR'

Gazze'ye insanı yardım götüren gemilere İsrail askerlerinin uluslararası sularda yaptığı müdahaleyi ve Gazze'nin abluka altında tutuklamasını eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Küdüs'ün kaderi İstanbul'un kaderinden ayrı değildir. Gazze'in kaderi Ankara'nın kaderinden ayrı değildir. Ramallah'ın, Nablus'un, Rafah'ın, Beytüllah'ın kaderi asla ve asla Konya'nın kaderinden ayrı değildir. Dünya sussa bile, biz susmayız, susmayacağız. Dünya katliamlara göz yumsa, biz gözümüzü yummayacağız. Dünya akan kana seyirce kalsa, biz olan biteni elimiz kolumuz bağlı izlemeyeceğiz. Dünya, Filistin'e sırtını dönse, biz Ffilistin halkına Gazze'ye Küdüs'e sırtımızı dönmeyeceğiz. Bunlar kundakdaki masum bebekleri dahi tehdit olarak gördü. O masum bebekleri, analarının kucaklarında katlettiler. Bizdeki teröristler gibi. Yetmedi, bebek mamalarını tehdit olarak görüyorlar. Yetmedi oyun parklarını tehdit olarak gördüler. Çocuk oyuncaklarından korkmaya başladılar. Okullarda, üniversitelerde eğitim görenlere saldırdılar. O çocuklar taş attı, bunlar fosfor bombası attı ve hala o taş atanlara karşı dünya fosfor bombası atanların arkasında duruyor. Biz o duranları kınıyoruz. Durmayanlar beraber bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Çünkü Türk milletinin şanına yakışan bu. Bunlar, masum sivillerden, kadınlardan, yaşlılardan, kadınlardan, hastanedeki hastalardan korktular. Hastaneleri bombaladılar. Yetmedi, şimdi bostanlardan, tekerlekli sandelyeden, sargı bezinden, serumdan, ilaçlardan korkmaya başladılar. Bugün inşaat demirlerinden tuğlalarından korkmaya başladılar. Her türlü rezilliği, alcaklaklığı korsanlığı yapıyorlar. Ardından Hamas diyorlar, El Kaide diyorlar. Şu konu, Hamas konusu değildir. Şu konu El Kaide konusu değildir. Kimseyi aldatmayın, gerçekci olun, dürüst olun. bizçim meselemiz Musevi toplumuyla, İsrail halkı ile değil. İsrail'in şu an ki zulmeden devlet terörü estiren, yönetimiyle ilgilidir."

Erdoğan, saldırını sadece İsrail ve Türkiye ile ilgili olmadığını 32 ülkeyi ilgilendirdiğini belirtti. Erdoğan, savaşın bile hukuki kuralları olduğuna dikkat çekerek, beyaz bayrak asılı yardım gemisine saldırıda bulunulduğunu ifade etti.

'HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası medyanın, İsrail'in terör eylemlerini saklayamaz hale geldiğini belirtti. Erdoğan, "Kanlı eylemlerine ortak ettikleri yazarları, çizerleri, işbirlikcileri artık bunların insanlık dışı terör eylemlerini saklayamaz hale geldi. Ama bizde de onların ortakları var. Biz de de" diye konuştu. Hamas konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"İsrail'in bu saldırısını ve bu saldırıya karşı takınılan tavrı, aynı şekilde ne yazık ki PKK'nın askerimize olan salrısıyla, Hamas'ın saldırısını, buna benzetenler var. Bir defa Hamas ile terör örgütü PKK'nın benzer hiçbir yanı yoktur. PKK terör örgütünün üzerinde Türkiye Cumhuriyeti pasaportu çıkar. Bunlar bu ülkenin vatandaşı olarak bulunurlar. Dışardan bir saldırı değildir. Hamas, kendi topraklarını koruma mücadelesini veren direnişcilerdir. Filistinlilerdir. Filistin'de seçim kazanmıştırlardır. Seçim kazandıkları halde, hale İsrail cezaevlerinde yatmaktadırlar. Ben bunları Amerika'nın yetkililerini de söyledim. 'Ben Hamas'ı terör örgütü olarka görmüyor, tanımıyorum' dedim. Bugün de düşüncem budur. Onlar topraklarını savunuyorlar. Seçim kazandılar. Ama onlara iktidarda kalma fırsatı vermediler. Hani demokrasi, ne oldu demokrasi? Hani demokrasiyi sevenler. Seçim kazandılar. Bir iktidar süreci tanıyın. Ama tahammül edemediler. Ekonomik yönden baskı uyguladılar. Bumudur adalet. Bunu PKK ile biraraya getiremezsiniz. Ey Türkiye'nin gazetelerinde yazan köşe yazarları. Benle ilgili bunlarıda yazacaksın. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Sizin de geçmişinizi biliyoruz. Bunların da cibiliyetlerini biliyoruz. Ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Biz dürüstün yanındayız, adilin yanındayız ve bunların da yanında olmaya devam edeceğiz."

ANA MUHALEFET MAHKEMESİ

CHP'nin Anayasa değişiklik paketi ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne gitmesine de değinen Başbakan Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi'nin adını değiştirdiler. Ana Muhalefet Mahkemesi oldu. İkide bir oraya gidiyor. Çünkü gücünü oradan alacağını sanıyor. Güç burda millette. Milette gideceksin" dedi.

8 TESİSİN AÇILI YAPILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Çevre ve Orman Bakanlığı'nın desteği ile yurt genelinde yapılan toplam 8 katı atık ve arıtma tesislerin açılışını yaptı, belediyelere dağıtılmak üzere 96 katı atık aracının dağıtımını gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
title