Haberler

Konya: Dünya Mimarlık Günü Etkinlikleri…

- Dünya Mimarlık ve Konut Günü, Konya'da Düzenlenecek Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak.

- Dünya Mimarlık ve Konut Günü, Konya'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Sütiçen, mimarlık denince akla ilk Mimar Sinan'ın geldiğini belirterek, "Onun yaptığı eserlerdir ki günümüze gelindiğinde bile şehirlerimizin yapılaşmasında nirengi noktaları oluşturmakta, geleneksel kültürümüzü yansıtmakta ve yıllara direnerek dimdik ayakta durmaktadır. O günden bugüne gelindiğinde ise karşımıza karanlık bir tablo çıkmaktadır; rantın ön planda tutulduğu çarpık kentler, kimliksiz mimariler. Geçmişimizden bize aktarılan değerli tarihimizi bir parça da olsa gelecek nesillere aktarabilmek adına, halkımızı ve yöneticilerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Dünya Mimarlık Günü nedeniyle oda olarak bazı etkinlikler düzenleyeceklerini de dile getiren Sütiçen, ulusal çapta "Kimliksiz Mimari" konulu bir fotoğraf yarışması düzenlediklerini ve yarışmada birinci olana bin YTL para ödülü verileceğini sözlerine ekledi.

(MÇ-FM)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title