Haberler

Konya Devlet Tiyatrosu "Bayazıt" ile Perdelerini Açıyor

Konya Devlet Tiyatrosu (Kdt), 9 Ekim'de 'Bayazıt' Adlı Oyunla Perdelerini Açacak.

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), 9 Ekim'de ''Bayazıt'' adlı oyunla perdelerini açacak.

''Bayazıt''ın yönetmeni Bengisu Gürbüzer Doğru, KDT'de düzenlediği basın toplantısında, oyunun 1672'de Fransız saray şairi Jean Racine tarafından yazıldığını, oynandığı dönemde Fransa'da büyük yankı uyandırdığını ifade etti.

Oyunun Başer Sabuncu tarafından tercüme edildiğini dile getiren Doğru, ''Bu oyun bir Osmanlı masalı. Tarihi gerçeklerin içinde biraz da masal var. Oyun Türkiye'de devlet tiyatroları tarafından ilk defa sahneleniyor'' dedi.

''Bayazıt'ın süpervizörlüğünü yapan KDT Müdürü Tomris Çetinel, 2008-2009 sezonunda 4 yeni büyük oyunu ve bir çocuk oyunu sahneleyeceklerini ifade ederek, ''Bayazıt çok özel bir proje. Oyunun yönetmeni Bengisu Doğru aynı zamanda oyunculuğu da üstlendi. Biz Osmanlı tarihine hep kendi gözümüzle baktık. Avrupalı için Osmanlı Haremi gizemini hala koruyor. Bu oyun, Osmanlı Haremine Avrupalı gözüyle bakıyor'' diye konuştu.

9 Ekim günü galası yapılacak olan oyun Konya Devlet Tiyatrosu sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title