Haberler

Konya'dan Kısa Kısa

İnşaat ustaları artık Konya'nın Beyşehir ilçesinde de ustalık yetki belgesi olmadan faaliyet gösteremeyecek.

İnşaat ustaları artık Konya'nın Beyşehir ilçesinde de ustalık yetki belgesi olmadan faaliyet gösteremeyecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, yaptığı açıklamada, inşaat teknolojisi alanında her branş için ayrı ayrı olmak üzere ustalık yetki belgesi kursları düzenleneceğini bildirdi. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenecek kurslara, geçici ustalık yetki belgesine sahip ustaların da katılıp başarı göstermeleri halinde ustalık yetkisi alabileceğini anımsatan Taşdelen,"Halk Eğitim Merkezimiz tarafından düzenlenecek 40 saatlik kurslara katılarak başarı gösteren ustalarımız yetki belgesi almaya hak kazanacak" dedi.

BEYŞEHİR'DE 2011 YILINDA SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI

Konya (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 2011 yılında trafik kurallarına uymayan sürücülere toplam 297 bin liralık para cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün şehir merkezindeki sorumluluk alanında geride kalan 2011 yılının 12 aylık döneminde toplam 11 bin 262 motorlu araç, trafik ekipleri tarafından zaman zaman yapılan uygulamalarla denetim ve kontrole tabi tutuldu. Yapılan kontrollerde kurallara uymadığı belirlenen 695 sürücüye cezai işlem uygulandı. Trafik kurallarına riayet etmediği belirlenen sürücülerden 2 bin 498'inin ise tescilli plakasına cezalar gönderildi. Anılan dönemde yapılan kontrollerde 695 sürücüye uygulanan ceza miktarı 84 bin 970 lira olurken, sürücülerin plakasına yazılan ceza miktarı 212 bin 342 liraya ulaştı. Beyşehir'de uygulanan toplam ceza miktarı 297 bin 302 lira olarak kayıtlara geçti.

Bu arada, aynı süreçte 218 sürücü hakkında çeşitli nedenlerle yasal işlem başlatılarak mahkemeye sevk edildi. Ehliyetsizlikten 135, yetersiz ehliyetten 62, alkollü olarak araç kullanmaktan 9, sürücü belgesine el konulduğu halde araç kullanmaya devam ettiği tespit edilen ise 12 sürücüye işlem yapıldı. Bu arada, 27 sürücünün ehliyetine 6, 8 sürücünün ehliyetine 24 ay süreyle olmak üzere toplam 35 sürücünün ehliyetine el konuldu. Beyşehir'de, geride kalan yıl 211 motorlu araç, sürücüsünün kurallara uymamasından dolayı trafikten men edildi.

HÜYÜK'TE KADIN KÖYLÜ PAZARI KURULACAK

Konya (İHA) - Konya'nın Hüyük ilçesinde, bir proje kapsamında kadın köylü pazarı kurulacağı bildirildi.

Hüyük'te İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Köyümde güvenilir ve tam gıda" projesinin Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteğine değer bulunduğu bildirildi.

Hüyük Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 yılı kırsal kalkınma mali destek projeleri kapsamında hazırlanan projenin onay gördüğü vurgulandı. Proje kapsamında ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Çavuş, Selki, Kıreli beldeleri ile Tolca köyünde yaşayan kadın çiftçilerin evlerinde ürettikleri peynir, yoğurt, reçel, marmelat, humus, tarhana, erişte gibi ürünleri daha sağlıklı ve kaliteli üretim yapmalarının sağlanması ile ilgili eğitimlerin verileceği, üretilen ürünlerin pazarlanması için de Hüyük ilçesinde kadın köylü pazarı kurulmasının hedeflendiği belirtildi. Eğitim sürecinde ayrıca, kadın çiftçilere dengeli beslenme, gıda muhafazası, aile ve çocuk eğitimi gibi konularda da eğitimlerin uzman personel tarafından verilmesinin öngörüldüğü kaydedildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Taşdelen Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title