Haberler

Selin Vurduğu Konya'da Bilanço Ağır! 166 Ev ve İş Yerini Su Bastı

Güncelleme:

Konya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmurun sele dönüşmesi sonucu 166 ev ve iş yerini su bastı. Üç otomobil de su akıntısına kapıldı.

Konya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmurun sele dönüşmesi sonucu hasar tespit çalışması yapıldı. Yetkililer 166 ev ve iş yerini su bastığını bildirdi. Üç otomobil suyun akıntısıyla sürüklendi.

METREKAREYE 29.6 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Konya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, özellikle merkez Meram ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Metrekareye 29.6 kilo yağışın düştüğü Meram ilçesinde 14 mahallede, 121 ev ve iş yerini, Selçuklu ilçesinde ise 7 mahallede 45 yeri su bastı. Su baskınlarının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri seferber olup, su baskını oluşan yerleri tahliye etti. Sel nedeniyle park halindeki üç otomobil, suyun akıntısıyla sürüklendi.

CEP TELEFONUYLA KAYDETTİLER

İhsaniye Alt Geçidini de su basması sonucu araçlar güçlükle ilerledi. Bir belediye otobüsünün içini de su bastı. Bu anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI GÜN BOYU SÜRECEK

Belediye, itfaiye ve AFAD ekipleri selin etkisini gösterdiği bölgelerde sabah erken saatlerde hasar tespit çalışmasına başladı. Hasar tespit çalışmaların gün boyu süreceği öğrenildi. Bazı noktalarda su tahliye çalışması yapılmaya devam ederken, ekipler yıkılan istinat duvarı, patlayan su boruları ile yağmur deryasına dönüşen caddelerde temizlik ve tadilat çalışmalarını sürdürüyor.

HASARIMIZ BÜYÜK

Selde otomobili sürüklenen Nuriye Oruç, "Önce dolu yağdı. Sonra şiddetli yağmur başladı. Neye uğradığımızı şaşırdık. Sonra sel geldi, önüne ne geldiyse götürdü. Perişan olduk. Benim aracımda hasar oluştu. Zararımın karşılanmasını bekliyorum." dedi.

Evi ve bahçesine su basan Hediye Özcan ise, "Bahçemde eşyalarım vardı. Her şeyimi sel aldı götürdü. Zararım var, giderilmesini istiyorum." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

AKKOYUNLAR DiYARI:

KONYA BETERRR OLURSUNUZ iSTE BöYLE!!!

1
9
yanıtYanıtla
tırt:

terbiyesizce yorum yapmaya gerek yok kara davar.

yanıt1
yanıt0
tıntın:

bahçedeki eşyalarını sel almış. Ama devlet tazmin etsin istiyor. Nasıl bir millet olduk, gerçi nasıl bir millettik. . . neysebizim millet için normal bunlar

3
1
yanıtYanıtla
abc:

29, 6 kilo mu litre mi? Sizin gibi beyinsizlerden gazetece mi olur?Meteorolojide Yağış HesaplamaMeteorolojide ağırlık ile yağış ölçülmez. Meteorolojide yükseklik ile yağış ölçülür. Yaklaşık 20 cm çapında biriken yağış (sıva halde) beher yardımıyla yükseklik olarak ölçülür. Düşen yağış kaç mm ise o kadar km/m2 yağış düşmüş demektir. Suyun özgül ağırlığı 1 gr/cm3 olduğuna göre 1 m2 alanda 1 mm yüksekliğindeki suyun ağırlığı 1 kg eder. Yani 1 mm yağış = 1 kg/m2 dir.

1
3
yanıtYanıtla
ABC:

Haberi tam okumamışım arkadaşlar mantık hatası yapmışım kusuru bakmayın.

yanıt0
yanıt1
KRAL ALEX:

TÜRKİYENİN HİÇBİ YERİNDE ALTYAPI OLMAZXMI YAA

2
0
yanıtYanıtla
Himmet kirbas:

Ufacik beyinleriyle konyayi kotuleyen sozde insan musvetteleri.sizin o beyninizi kuşa versek kuş ucamaz.sizler nasil klavyede harfleri bir araya getirip cumle kurabildiniz anlam veremedim.ama rabbimin bir hikmeti olsa gerek

1
0
yanıtYanıtla
gonyalı:

konyayı kötülemiyeceğim fakat belediyesini kötüleyeceğim. karnesindeki notu çok çok düşük çıkardı. Cahil insanları, işinin ehli olmayanları referansla işe alıyorlar sonuç asfalt , kaldırım, park , trafik ışığı vb konularda sürekli hatalar yapılıyor. Başarısız bir belediye. Bir de bu başarısız belediyenin başkanına mükafat verilerek milletvekili yapıyorlar. Teşekkürler ak gezenler

yanıt0
yanıt1
Gülcan:

Badanacı manyagı hayırdır Konyalı larla ne alıp veremediğin var

1
0
yanıtYanıtla
HUKUKÇU:

boynun altında kalsın inşaallah bu mübarek ayda.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title