Haberler

Konya'daki patlama sonrası yaralar sarılıyor

Güncelleme:

- Konya'daki patlama sonrası yaralar sarılıyor

KONYA - Konya'da 10 katlı apartmanın zemin katındaki iş yerinde tüpün patlaması sonucu zarar gören dükkan ve evlerde tamirat çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nişantaş Mahallesi Makami Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 10 katlı bir apartmanın zemin katında lokanta olarak kullanılan iş yerinde bulunan sanayi tipi tüpten sızan gaz nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama geniş bir çevreden duyulurken, yakında bulunan evlerin camları sallandı. Patlamada iş yerinin yanında bulunan çok sayıda dükkan, apartmanın üst katındaki daireler, park halinde bulunan araçlar ve karşıda bulunan apartmanın altındaki dükkanlar ile dairelerde zarar meydana geldi. Patlama sonrası hasar tespit ekibi çalışmalar yaptı. Esnaf ve apartmanlardaki vatandaşlar da zarar gören yerlerde temizlik yaparak, tamirata başladı. Patlamada iş yerleri zarar gören esnaflar, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, dükkanlardaki zararın karşılanması noktasında yardımcı olunacağının belirtildiğini söyledi. Olayın meydana geldiği çevrede dükkan sahipleri ve çalışanları tarafından hasarların giderilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Patlamada kuaför dükkanı zarar gören Mehmet Baygöz, "Erkek kuaförünün sahibiyim, burada patlama oldu. Sağolsun belediye başkanımız geldi, ilgilendi. Berberler odası başkanımız geldi. Allah razı olsun, duvarları belediye yapacak, diğer masraflarımızı da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı üstleniyor. Masraflar faturalanacak, ardından ödemeler yapılacakmış. Gerekli ilgiyi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Patlama anı güvenlik kamerasında

Patlamanın meydana geldiği an ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde iş yerinde yükselen alev ve toz ile birlikte etrafa malzemelerin saçıldığı görülüyor.

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Konyamızın Selçuklu ilçesi Nişantaş Mahallesi'nde meydana gelen sanayi tüpünün patlamasında 14 araç, 35 iş yeri ve 40 ikamette hasar meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralımızın olmaması tesellimizdir. Patlamada maddi hasar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Selçuklu Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title