Haberler

Trafikte Tartıştığı Hamile Doktoru Vuran Caniye, Savcı Müebbet Hapis İstedi

Güncelleme:

Cumhuriyet Savcısı, Konya'da trafikte tartıştığı hamile doktoru belinden vuran saldırgana, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Konya'da aracına çarptığı iki aylık hamile doktoru silahla yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi. 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık Hasan Çokkaynar ile taraf avukatları katıldı. Taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından mütalaasını açıklayan savcı, Çokkaynar'ın hedef gözeterek yakın mesafeden doktor Aliye Avcı'ya ateş ettiğini, silahın öldürmeye elverişli olduğunu belirtti. Olay yerine kısa sürede polis geldiğini, aksi takdirde sanığın ateş etmeye devam edeceğini gösterir belirtiler olduğunu vurgulayan savcı, Çokkaynar hakkında, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Ayrıca, sanığa hakaret suçundan 3 aydan iki yıla kadar ceza verilmesi talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Hafif ticari araç sürücüsü 35 yaşındaki Hasan Ç., trafikte tartıştığı aynı yaştaki 5 haftalık hamile doktor Aliye Avcı'nın otomobiline tabancayla ateş açtı. Bagajdan giren kurşun sürücü koltuğunda oturan Dr. Avcı'nın kalçasına isabet etti. Yaralanan Dr. Avcı, ambulansla hastaneye kaldırılırken, Hasan Ç. ile yanındaki arkadaşı 23 yaşındaki İsmail U. gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin yanında taşıdığı silahla ateş etmesi sonucu yaralanan Avcı, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Avcı'nın belindeki merminin, hamilelik nedeniyle ameliyat sırasında narkoz verilemeyeceği için doğumdan sonra alınacağı belirtilmişti.

Trafikte Tartıştığı Hamile Doktoru Vurmuştu, Savcı Müebbet Hapis İstedi

HAMİLELİĞİ BOYUNCA VÜCUDUNDA MERMİYLE YAŞADI

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan ve ikinci çocuğuna hamile olan Aliye Avcı'nın omuriliğinin alt bölümünden girip, belinde kalan mermi, hamilelik nedeniyle risk taşıdığı için alınamadı. 7 ay boyunca vücudunda mermiyle yaşayan Avcı'nın bir kız bebek dünyaya getirdiği ve vücudundaki merminin de doğumdan sonra yapılan ameliyatla çıkarıldığı belirtildi.

MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından mütalaasını açıklayan savcı, Çokkaynar'ın hedef gözeterek yakın mesafeden doktor Aliye Avcı'ya ateş ettiğini, silahın öldürmeye elverişli olduğunu belirtti. Olay yerine kısa sürede polis geldiğini, aksi takdirde sanığın ateş etmeye devam edeceğini gösterir belirtiler olduğunu vurgulayan savcı, Çokkaynar hakkında, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Ayrıca, sanığa hakaret suçundan 3 aydan iki yıla kadar ceza verilmesi talep edildi.

''OLAYDAN ÖNCE UYUŞTURUCU KULLANDIM''

Olaydan önce uyuşturucu hap kullandığını ileri süren Hasan Ç., savunmasında, tabancasının doldur- boşalt yaparken, ateş aldığını iddia etti. Ç., "Otomobile binmeden önce uyuşturucu hap kullandım. Bu nedenle şuurum tam olarak yerinde değildi. Tartışma sırasında elimdeki tabancayla doldur- boşalt yapıyordum. Bu esnada tabanca, kazayla ateş aldı. Kurşun, kazayla Aliye Avcı'ya isabet etti. Kan davam nedeniyle sürekli silah taşıyorum. Tabanca ve araçta bulunan diğer tüfekle malzemeler bana ait" dedi.

''AZMETTİRENLE İLGİLİ SOMUT DELİL YOK''

Cumhuriyet savcısı, tutuksuz sanık İsmail Uzundere hakkında da Çokkaynar'ı ateş etmeye azmettirmesiyle iligili somut bir delil olmaması nedeniyle bu suçtan beraatine, hakaret suçundan ise 3 aydan iki yıla kadar hapis cezası verilmesini ve trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Kaynak: AA / Güncel

Uzundere Konya 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (25)

Adsız:

Vay bee avukat ne güzelde ezberletmiş diyeceklerini. .

24
2
yanıtYanıtla
BEGÜM:

Allah belalarını versin bu kaçıncı doktor cinayeti . . vallahi korkmaya başladım artık, mezun olmama az kaldı

7
9
yanıtYanıtla
Eylül Burcu:

Doktor cinayeti ne alaka??? Trafikte olan bir olay ve şükür ölüm yok. Yani cinayet değil. Bence mezun olma sen. . . .

yanıt8
yanıt0
Cengiz:

Diri diri yakın

13
1
yanıtYanıtla
Serkanka42:

ben konyalıyım. bu adamda yanı çokkaynar soyadlı mafya bozuntuları pislik insanlar. keşke sülalecek hepsi içeri girse ve birdaha çıkmasa.

12
0
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ ADAM:

Bunlar gibi canavarları içimizde barındırmayalım Allah hepsinin belasını versin

10
0
yanıtYanıtla
Ad:

Hakimin elinden opmeklazim

10
0
yanıtYanıtla
Cahiller çetesi:

Erkek adam bir bayana saldırıyor!Hangi devlette oluyor bu saldırı??

8
0
yanıtYanıtla
hakimin kalemine kuvvet:

beter ol hapiste çürü maganda

6
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ülkede cehalet yuceltildigi icin şiddet asla bitmiyor. Cehaletin giderilmesi okumakla da olmuyor, zira onun da orneklerini goruyoruz. Bir doktor olarak doktor, avukat vb yıllarca okumuş insanların da ne canilikler işlediğine şahit oldum. örf, adet, anane, ilim, irfan silindi gitti memlekette, gecmis olsun. Daha neler göreceğiz kim bilir. .

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title