Haberler

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesince merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya tanık beyanlarıyla devam edildi.

Duruşmaya, sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.

Tanıklardan E.M.A, örgüte ait Vakıf Hastanesi'nde bir dönem Başhekimlik yaptığını söyledi.

E.M.A, burada çalıştığı sırada yönetim tarafından baskı ve mobbinge maruz kaldığını öne sürdü.

Bu nedenle bir grup çalışma arkadaşıyla, Vakıf Hastanesiyle yollarını ayırdıklarını dile getiren E.M.A, cemaat olarak bildiği yapıda sohbet toplantılarına katıldığını ifade etti.

"Şirkete 'büyük abi' olarak geliyordu"

Tanıklardan F.A, geçmişte örgüte ait şirkette bir dönem çalıştığını anlattı.

Çalıştığı dönemde örgütte görevli bazı kişilerle tanıştığını aktaran F.A, tutuklu sanıklardan Celal P'ye ilişkin şunları söyledi:

"Kendisiyle herhangi bir münasebetimiz, bağlantımız, oturup kalkmışlığımız olmadı. Ancak kendisini şirkete gelip gittiği için tanıyorum. Şirkete 'büyük abi' olarak geliyordu. Büyük abi de 'il imamı' demekti. Kendisinin örgütte il imamı olarak görev aldığını buradan biliyorum. Devlete ve millete zarar verecek bir davranışının olup olmadığını bilemiyorum."

Tutuklu sanıklardan Celal U'yu da tanıdığını belirten F.A, "Kendisi özellikle Ramazan ayında yardım toplanması için şirkete gelip zarf bırakıyordu diye hatırlıyorum. Yardım toplamak isteyenler o zarflardan bir kısmını alıyordu. Ancak Celal U'nun bana zarf verdiğine şahit olmadım." ifadelerini kullandı.

Tanıklardan A.K. ise daha önce emniyette verdiği ifadeyi reddetti.

Emniyetteki ifadesinde, bu yapıyla 2007 yılında tanıştığını, tutuklu sanıklardan Hasan Ö. ve İsmail Ç'nin kendisini sohbetlere davet ettiğini, bu kişilerin sohbet hocalığı yaptığını belirten A.K, "Emniyette verdiğim ifade doğru değildir. Hasan Ö. akrabamdır. Beni sohbete kimin çağırdığını hatırlamıyorum. Bu yapıya bir kez kurban parası verdim. Kime verdiğimi de hatırlamıyorum. Hasan Ö. ve İsmail Ç. sohbet hocası değildir." şeklinde savunma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Meram Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title