Haberler

Konya'daki Entegre Tesis İnşaatında Çıkan Yangın

Konya'da Panagro Süt ve Et Entegre Üretim Tesisi inşaatında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

Konya Şeker A.Ş'nin iştiraki Panagro Tarım ve Hayvancılık A.Ş'ye ait merkez Meram ilçesi Kaşınhanı Mahallesi'nde bulunan Et ve Süt Entegre Gıda Kompleksi'nin inşaatında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına, başta Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve 3. Ana Jet Üssü'nden itfaiye ekipleri olmak üzere çok sayıda itfaiye aracı müdahale etti.

Konya-Karaman karayolu üzerinde 343 bin metrekare açık, 74 bin metrekare kapalı alanda kurulması planlanan tesisin inşaatında çıkan yangın ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yetkilerden bilgi alan Doğan, tesisin Konya için büyük önem taşıdığını belirtti.

"Aslında Konya Şeker'in bir fabrikası yanmadı, Konya'nın da ciğerleri yanmış oldu" diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Yangının söndürülmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, çeşitli kurumlara ait yaklaşık 40 itfaiye ekibi ve 120 itfaiye çalışanı görev aldı. Yangın kontrol altına alındı, bir süre daha soğutma çalışmaları devam edecek. Mala gelen zararı ikame edebiliriz. Bize şu ana kadar gelen bilgiler, can kaybı olmadığı yönünde. Tüm Konya'ya geçmiş olsun diyoruz."

Yangında sabotaj ihtimalini soran bir gazeteciye Doğan, "Yangının sebebi konusunda ortada sabotaj ihtimalini doğrulayacak bir devlet bilgisine sahip değiliz" şeklinde yanıt verdi.

-"Bize üzüntü veren işin ötelenmesidir"-

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ise tesiste gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Öncelikle cana gelen mala gelsin. Geçtiğimiz günlerde şehitlerimiz oldu. Şehitlerimizin dönüşü yok ancak bunun dönüşü var. İster kazara olsun, ister ihmal olsun, ister sabotaj olsun, sebebi ne olursa olsun bunları tekrar ülkemize, insanımıza kazandıracağız. Bize üzüntü veren işin ötelenmesidir. Önümüzdeki cuma günü burası işlemi yapmaya, yani kesime başlayacaktı. Eylül ayı içerisinde de Sayın Başbakanımızın katılımıyla açılışı gerçekleştirecektik, bunlar ötelenmiş oldu. Bu nedenle çok üzgünüz."

Yangında sabotaj ihtimali konusundaki bir soru üzerine ise Konuk, "Teknik çalışmalar devam ediyor onu da yok saymıyoruz. Bir yangın oluyor, bir saat içeresinde müdahalede bulunuluyor. Tamamen söndürülüyor, bir başka bölgeden daha büyüğü, bu defa hızla yayılıyor. Doğrusu (sabotaj ihtimalini) düşünmüyor değiliz.

'Sabotaj' demek için çok erken, ancak bu ihtimali de göz ardı etmiyoruz" diye konuştu.

-Temelini Davutoğlu atmıştı-

Konya Şeker A.Ş'nin iştiraki Panagro Tarım ve Hayvancılık A.Ş. tarafından Konya'nın Meram ilçesinde Kaşınhanı Mahallesi'nde inşa edilen Et ve Süt Entegre Gıda Kompleksi'nin temeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 27 Mayıs 2011'de törenle atılmıştı.

Türkiye'nin taze et tüketiminin yüzde 15'ini tek başına karşılayabilecek kapasitede planlanan tesisin, günde 4 bin 200 adet besi işleme ve 10 bin ton süt üretim kapasitesine sahip olması hedefleniyordu.

Muhabir: Ahmet Akbıyık / Mümin Altaş / Murat Aslan

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Nezih Doğan Kaşınhanı Meram Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title