Haberler

Konya'da Spor ve Hukuk Sempozyumu

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, her konuda insanın kendisinin, çevresindekinin, sevdiklerinin ve ülkesinin hukukunu dikkate alarak adım atması gerektiğini söyledi.

Baykan, KTO Karatay Üniversitesi Hukukta Gelişim Topluluğu'nca, üniversitede düzenlenen Spor ve Hukuk Sempozyumu'nda, 30 yıla yakın spor alanında yöneticilik yaptığını, 4 yıldır da Spor Genel Müdürü olduğunu belirtti.

İnsanın kendini hukuki anlamında koruyup, kollaması gerektiğini ifade eden Baykan "Kendinizi bir takım bilgilerle donatmanız lazım. En ufak bir hata ya da gözden kaçıracağınız küçük ayrıntı sizin verdiğiniz emeği silip götürüyor. Her konuda kendinizin, çevrenizdekinin, sevdiklerinizin ve ülkenizin hukukunu dikkate alarak adım atmanız gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu da yaklaşık 4 yıldır Tahkim Kurulu Başkanlığını yürüttüğünü anımsattı.

Tuzcuoğlu, Tahkim Kurulu'nun bağımsızlık meselesinin yıllarca konuşulduğunu vurgulayarak, "Tahkim Kurulu'nda her dönemin kendine göre sıkıntıları var ancak biz geçmişe göre daha iyiyiz. 2011 yılındaki malum olay bize spor hukukunu, gerçek anlamda birçok mecraya tanıtma fırsatı yarattı" dedi.

Teknik direktör Yılmaz Vural ise Türkiye'de hakkını aramanın suç olarak görüldüğünü savundu. Türkiye'de hukukun farklı bir kavram olduğunu aktaran Yılmaz, hukukun kültürel bir sorun olduğuna inandığını bildirdi.

Sempozyumda, Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı Hakan Ünsal, milli güreşçi Rıza Kayaalp, spor spikeri Serkan Korkmaz, gazeteci-yazar Kaan Ark, KTO- Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yıldırım, Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emra Alkin, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mustafa Avcı ile Yrd. Doç. Dr. Nazmiye Özenbaş, hukuk ve spor alanında sunumlar yaptı.

Sempozyuma, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Karatay Üniversitesi Mehmet Baykan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title