Haberler

Konya'da Sami Yusuf ile Kutlu Doğum Coşkusu Yaşandı

Konya Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlediği "Bütün Diller O'nu Söyler" programında Konyalılar Azeri asıllı İngiliz müzisyen Sami Yusuf ile buluştu.

Konya Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlediği "Bütün Diller O'nu Söyler" programında Konyalılar Azeri asıllı İngiliz müzisyen Sami Yusuf  ile buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve ezgilerle Hz. Muhammed anıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın Selçuklu payitahtı, sevginin, barışın, kardeşliğin başkenti olmasının yanında Peygamber sevdalıların şehri olduğunu söyledi.

Konyalılar olarak ecdada layık bir şekilde, Hazreti Muhammed'in izinde, dosdoğru bir yolda ilerleyerek her alanda Türkiye'ye model olmaya devam edeceklerini kaydeden Akyürek, "Peygamber Efendimizi anlamak, gittiği yoldan gitmek, onun gibi olmaya çalışmak, selamı yaygınlaştırmak, fakir-fukaranın hamisi olmak, zulmün, inkarın, batılın karşısında dimdik durmayı yeniden hatırlamak gerekiyor" diye konuştu.

Bekir Develi'nin sunduğu programda Hafız Mustafa Efe'nin Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Konya Müftüsü Ali Akpınar, Hz. Muhammed'in hayatından örnekler anlattı.

Hz. Muhammed'in her şeyden önce Müslümanlar için iman ve ahlak örneği olduğunu vurgulayan Akpınar, şunları kaydetti:

"Ama ahlakı birkaç kaleme indirgemek yok. O'nun ahlakı baştan sona Kur'an-ı Kerim'di. Çünkü O, Kur'anın ete kemiğe bürünmüş hali idi. O, bizim ibadette örneğimiz, sosyal hayatta örneğimiz. Kutlu Doğum Haftası'nda yapılan bu programlar, baştan sona Kur'an ayetleri ile dopdolu olan Peygamberimizin boy aynasında kendimizi görmemize, yanlışlarımızı düzeltmemize, eksikliklerimizi tamamlamamıza, duruşumuzu gözden geçirmemize vesile olmalıdır."

Konuşmaların ardından sahne alan Sami Yusuf'a dinleyiciler de eşlik etti.

Daha sonra AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve Akyürek, Sami Yusuf'a teşekkür ederek çiçek ve Mesnevi takdim etti.

Kaynak: AA / Yerel

Selçuklu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title