Haberler

Konya'da Sahte Sanduka İçin Film Gibi Soygun

Konya’da kendi yaptığı sahte sandukayı tarihi eser diye 150 bin dolara satmak için pazarlık yapan şahıs, filmi gibi bir planla soyuldu.

Alıcı kılığında gelen şüpheliler pazarlığı bitirdiği sırada içeri giren sahte polisler sahte tarihi eseri alırken, şahsı da kelepçeleyip araç içerisinde boş bir araziye bıraktı. Tarihi eser görünümlü sanduka, sahte kül kutusu çıktı.Olay, merkez Meram ilçesi Batı Hadimi Mahallesi Berk Sokak’taki bir iş yerinde meydana geldi. İddiaya göre, Hüseyin A. (38), Karaman’dan Ali Y. (57) ile yaptığı görüşmede elinde çok değerli tarihi sanduka olduğunu söyledi. Ali Y., yanında sarraf kılığına soktuğu yakını Hazreti K. (30) ile Hüseyin A’nın yanına gitti. İkili, Hüseyin A. ile sahte sanduka için 150 bin dolara anlaştı. Bu sırada arkadan gelen silahlı 5 kişi, “Polis istihbarat yat” diyerek 3 şahsı da etkisiz hale getirdi. Hüseyin A’nın eline plastik kelepçe takan sahte polisler, gerçek zannettikleri sanduka ile birlikte şahsı kendi otomobiline bindirip kaçırdı. İş yerinden üç araçla çıkan sahte polisler, Hüseyin A’yı kendi otomobili içerisinde elleri kelepçeli şekilde Kaşınhanı Mahallesi’nde boş bir araziye terk etti. Hüseyin A., elindeki plastik kelepçeyi kanal kenarında bulunan betona sürterek kurtuldu. Polise giden Hüseyin A, “Süs eşyası yapmıştım, isminin Ali olduğunu bildiğim bir şahıs satın almak istedi. Bende 15 bin lira istedim, o sırada adamları polis diyerek benim yaptığım eşyayı ve cep telefonumu gasp edip kaçırdı” diyerek şikayetçi oldu.,Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmada polis, şüpheli Ali Y’nin kullandığı araçlardan yola çıkarak Karaman’daki adresini belirledi. Karaman polisi ile irtibata geçen Konya polisi, Karaman’da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda şüpheliler Hazreti K., Metin K. (38), Mustafa C. (23), Abdülkerim Y., Zeynel Y. (19) ve Niyazi Y. (32) yakalandı. Kaçtığı belirlenen Ali Y’nin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

Polis kılığına girip sandukayı çalan şüphelilerin yakalanmasının ardından evlerinde arama yapıldı. Aramada elektrikli şok cihazı ile kurusıkı tabanca ele geçirildi. Sahte sandukayı arayan polis ilk önce bulamadı. Daha sonra şüpheliler, sahte sandukayı amcalarına ait bir çiftlik evine gömdüğünü söyledi. Çiftlik evinde yapılan kazıda sanduka ele geçirildi. Şüphelilerin polisin sahte demesine rağmen sandukanın hala gerçek olduğunu iddia ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin, "150 bin dolara anlaştık, para vermemek için de böyle bir yöntemle aldık" dedikleri öğrenildi.

Filmleri aratmayan bir soygunla çalınan sahte sandukayı polis ekipleri Konya Müzeler Müdürlüğü’ne götürerek inceletti. Müze Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları incelemede sanduka denilen tarihi eser görünümlü metal yapının eski dönemlerde kullanılan ve yakılan insanların küllerinin konduğu kül kutusuna benzetilerek yapıldığını belirtti. Sahte olduğu resmi olarak belgelenen kutuya, yeni bir olayda kullanılma ihtimali olmaması nedeniyle yetkililer el koydu.

6 şüpheli ise, “unvan gaspı, yağma, adam kaçırma” suçlarından adliyeye sevk edildi.

HALİL İBRAHİM VARLI

KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title