Haberler

Konya'da Sahte Para Operasyonu

Konya'nın Akşehir İlçesinde Bir Eve Düzenlenen Operasyonda Sahte Para Basmaya Yönelik Matbaa Düzeneği ile Piyasaya Sürülmeye Hazır 24 Bin YTL'lik Sahte Para Ele Geçirildi.

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda sahte para basmaya yönelik matbaa düzeneği ile piyasaya sürülmeye hazır 24 bin YTL'lik sahte para ele geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışması sonucu, Kileci Mahallesi Mustafa Şarlak Caddesi'nde bulunan bir eve operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada sahte para basmaya yarayan matbaa düzeneği, bilgisayar ve para basmada kullanılan boyalar ele geçirildi. Ayrıca piyasaya sürülmeye hazır 24 bin YTL'lik sahte 20 YTL ile yarısı basılmış 6 bin YTL'lik sahte 20 YTL ve 60-70 bin YTL'lik baskıya hazır, filigranları takılmış

kağıt ele geçirildi. Aramada çeşitli kurumlara ait 4 adet sahte soğuk mühür de ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak H.A. (32) gözaltına alındı. Akşehir Adliyesi'ne sevk edilen H.A. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(CA-FM-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title