Haberler

Konya da Obruk Oluştu

Konya'nın Karapınar ilçesinde yonca ekili tarlada yaklaşık 7 metre çapında 10 metre derinliğinde obruk (içinde su biriken çukur yer) oluştu.

Konya'nın Karapınar ilçesinde yonca ekili tarlada yaklaşık 7 metre çapında 10 metre derinliğinde obruk (içinde su biriken çukur yer) oluştu. Obruk oluşurken yan tarlada çalışan çiftçi Latif Karakaya, " Bu tarlalar bizim ekmeğimiz. Buraları terk edecek değiliz ; ama daha güvenli yaşamak istiyoruz." dedi.İrili ufaklı 100'ün üzerinde obruk bulunan Karapınar ilçesinde, dün kente 7 kilometre uzaklıktaki Eşeli mevkiinde yeni bir obruk oluştu. Latif Karakaya'ya ait tarlanın ortasında oluşan obruk yaklaşık 7 metre çapında ve 10 metre derinliği sahip. Bitişiğindeki buğday tarlasında çalıştığı sırada obruğun oluştuğunu ifade eden Karakaya, " Yıldırım düşmüş gibi ses geldi. Önce obruk olduğunu düşünmedik. Tarlaya bir baktık obruk olmuş. Tarlanın ortasında bir çukur görünce tuhaf olduk." dedi.

Obrukla yaşamaya alıştıklarını ifade eden Karakaya, "Obruk oluşumunun sebepleri ve tedbiri noktasında yetkililerin çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu tarlalar bizim ekmeğimiz. Buraları terk edecek değiliz ; ama daha güvenli yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karapınar Karakaya Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title