Haberler

Konya'da Kurulacak KOP Başkanlığı, Şehrimiz İçin Çok Önemli Bir Gelişme

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya açısından tarihi önem taşıyan KOP ile 100 yıllık hayalin gerçekleştiğini, KOP İdaresi Başkanlığı'nın da bir dönüm noktası olduğunu kaydetti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine yapısında kurulacak Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Konya merkezli KOP İdaresi Başkanlığı kurulacak olmasından son derece memnun olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın kamu yönetimini yeniden yapılandırma ile ilgili çalışmalarını ve işin Konya boyutunu memnuniyetle takip ettiklerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, özellikle Konya Ovası Sulama Projesi ile ilgili bugüne kadar Konya'nın özlemi ve talebi olan KOP İdaresi Başkanlığı'nın Konya merkezli olarak kurulacağının açıklanmış olmasının Konya'da yeni bir süreç başlattığını ifade etti.

KONYA AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GELİŞME

KOP İdaresi Başkanlığı'nın resmen kurulması ile Konya'nın dünyanın en önemli tarımsal merkezlerinden biri haline geleceğini vurgulayan Başkan Akyürek, "Gerek üretim artışı ve ürün çeşitliliği, gerekse sulanamayan alanların sulanması konusundaki işin KOP İdaresi Başkanlığı tarafından Konya'dan yürütülecek ve yeni kurulacak bir bakanlık eliyle koordine edilecek olması Konya açısından çok önemli gelişmeleri beraberinde getirecektir.

Konya'da ihracat yapan bir tarımsal sanayi doğacaktır. Başkanlık, tarımsal ve ekonomik kalkınmanın yanında sosyal ve kültürel kalkınmayı da birlikte yürütecektir" dedi.

100 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞİYOR

KOP kapsamında Mavi Tünel'in bitme aşamasına geldiğini, 17 Aralık'ta Göksu Nehri'nin 17 kilometrelik bir tünelle Konya Ovası ile buluşacağını hatırlatan Başkan Akyürek, Konya açısından tarihi önem taşıyan KOP ile 100 yıllık hayalin gerçekleştiğini, KOP İdaresi Başkanlığı'nın da bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran sonrası için açıkladığı yeni kabine oluşumunda Kalkınma Bakanlığı kurularak, bakanlığa GAP, DAP ve KOP'un ilave edileceğini; DAP için Erzurum'da, KOP için Konya'da başkanlık kurulacağını açıklamıştı.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title