Haberler

Konya'da Köprülü Kavşak Atağı

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapımına Başlanan 5 Köprülü Kavşağın Temeli Düzenlenen Törenle Aynı Anda Atıldı. Köprülü Kavşakların 3 Ay İçinde Tamamlanmasının Planlandığı ve Belediyeye 25 Milyon YTL'ye Mal Olacağı Bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 5 köprülü kavşağın temeli düzenlenen törenle aynı anda atıldı. Köprülü kavşakların 3 ay içinde tamamlanmasının planlandığı ve belediyeye 25 milyon YTL'ye mal olacağı bildirildi.

5 köprülü kavşak için Karaman Yolu Kavşağı'nda temel atma töreni düzenlendi. Törene Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'daki trafik keşmekeşini gidermek amacıyla yapacakları çalışmaların bir bölümünün başlangıcını bu törenle başlattıklarını belirterek, "Yapılan 5 köprülü kavşağın dördünün yapımı neredeyse tamamlanmak üzere. Burada yapılacak Karaman Yolu Köprülü Kavşağı'nın ise temelini şimdi atacağız. 4 köprülü kavşağın açılışı seçim yasakları nedeniyle gecikti. Ancak biz bu 5 eserin temel atmasını aynı zamanda yapmak istedik ve bu sayede bu eserlerimizi vatandaşlarımıza aynı anda sunmuş olduk" dedi.

Konya'ya hizmet etmenin ayrı bir önemi olduğunu da dile getiren Başkan Akyürek, "Bu kente, bu kentteki insanlara hizmet etmenin ayrı bir önemi var. Çünkü burası Selçuklu payitahtı, burası Mevlana şehri. Biz sadece vatandaşlarımıza hizmet etmekle yetinemeyiz. Biz diğer belediyelere örnek, onlara önder bir belediye olmalıyız. Bu misyonla yola çıktık ve çalışmalarımızı bu misyona göre düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak Karaman Yolu Köprülü Kavşağı'nın temeline ilk harcı döktü. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Karaman Yolu, Aksaray Yolu, Aliye İzzet Begoviç Caddesi, Lamcı ve Adana Yolu köprülü kavşaklarının 3 ay içinde tamamlanmasının planlandığı ve bu kavşakların belediyeye maliyetinin 25 milyon YTL'yi bulacağı bildirildi.

(MÇ-İP)

09.08.2007 21:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title