Haberler

Konya'da İstiklal Savaşı gazilerine vefa

Güncelleme:

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İstiklal Savaşı'na katılmış Kurucuovalı gazilerin fotoğraf ve madalyalarının görselleri bir araya getirilerek ölümsüzleştirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İstiklal Savaşı'na katılmış Kurucuovalı gazilerin fotoğraf ve madalyalarının görselleri bir araya getirilerek ölümsüzleştirildi.

Konya Kurucuovalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cumhuriyet'in ilanının 97. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Dernek yönetimi, ebediyete intikal eden Kurucuova Mahallesi doğumlu İstiklal Savaşı gazilerinin fotoğraf ve madalyalarının görsellerinin yer aldığı bir albümü oluşturmak için uzun süre mesai yaptı.

Çalışmayla İstiklal Savaşı arşivlerinden Kurucuovalı gazilerin isimleri, baba adları ve doğum tarihleri ile birlikte tespit edildi. Hayatta olan torunları vasıtasıyla bir kısmının madalyalarına ve fotoğraflarına da ulaşıldı.

Konya Kurucuovalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Özen, yaptığı yazılı açıklamada, yürütülen bu çalışma ile Kurucuovalı olup İstiklal Savaşı'na katılan, ebediyete intikal etmiş 19 gazinin kimlik bilgilerine ve bazılarının fotoğraf ve madalya görsellerine ulaştıklarını belirtti.

Bu isimler ile görsellerin derneğin yayın organları ve sosyal medya hesaplarında da paylaşılarak hemşehrilerine ulaştırıldığını anlatan Özen, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin ilanının 97. yılı olması münasebetiyle dernek yönetimi olarak böyle bir çalışma yapmanın çok anlamlı olacağını düşündük. O yüzden böyle bir çalışmanın içerisinde yer aldık. Ancak ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkını ödememiz mümkün değil. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet, ruhları şad olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Kurucuova Beyşehir Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title