Haberler

Konya'da İçme Suyu 7/24 Kontrol Altında

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, Konya merkez ve ilçelerde sağlıklı su üretimini sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, Konya merkez ve ilçelerde sağlıklı su üretimini sürdürüyor. İçme ve kullanma suyu şebekelerini, akrediteli laboratuvar ve mobil kalite-kontrol araçlarıyla 7/24 kontrol altında tutan KOSKİ, vatandaşlara sağlıklı ve güvenilir su hizmeti veriyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluk suyunu içebilirler" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Su Kalite-Kontrol Birimi, hizmet alanında bulunan 31 ilçenin tamamında içme suyu kaynaklarının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik açıdan izleme programlarını yürüterek, temiz ve sağlıklı suyun evlere ulaşmasını sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TSE 266 ve Sağlık Bakanlığı'nın 25730 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre, memba sularının ve kaynaklarının dezenfeksiyonunun yapılması, şebeke suyunun dezenfeksiyonu ve kontrolünün yürütülmesi, şebekenin tamamını kapsayacak şekilde muhtelif noktalardan klor miktarı tespitlerinin yapılması gibi çalışmaları ilgili birimin titizlikle yürüttüğünü beliritti.

Sahasında uzman kimya mühendisleri, kimyagerler ve biyologlardan oluşan personelle vatandaşa en iyi şekilde hizmet verdiklerini ifade eden Akyürek, "KOSKİ Su Kalite-Kontrol Birimi, laboratuvarında şehre su temin edilen kuyular, yüzeysel sular ve memba sularının (tatlı su) fiziksel-kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini yapıyor. Su temin edilen kuyulardan mevsimsel olarak kuyu bazında tek tek, şebekeden ise dönüşümlü olarak numuneler alınıp analizlerinin yapıldığı laboratuvarlarda, talep olması halinde dışarıdan getirilen numunelerin analizleri de yapılıyor, analizler yükümlü olunan standartlarla kıyaslanıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Akyürek Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title