Haberler

Konya'da Görme Engelli Kadın Avukat, Milletvekili Aday Adayı Oldu

Konya'da Avukatlık Yapan ve Doğuştan Görme Engelli Olan Suna Yılmaz, Konya'dan Milletvekilliği İçin Aday Adayı Olduğunu Açıkladı. Şu Ana Kadar Herhangi Bir Partiden Teklif Gelmediğini Belirten Suna Yılmaz, Gerekirse Bağımsız Aday Olabileceğini Söyledi.

Konya'da avukatlık yapan ve doğuştan görme engelli olan Suna Yılmaz, Konya'dan milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı. Şu ana kadar herhangi bir partiden teklif gelmediğini belirten Suna Yılmaz, gerekirse bağımsız aday olabileceğini söyledi.

Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Hukuk Danışmanlığı'nı yapan Suna Yılmaz, dernek merkezinde adaylığı hakkında basın toplantısı düzenledi. Suna Yılmaz'ın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Dernek Başkanı Veli Özağan, engellilerin her zaman unutulduğunu ve bir takım sorunlarının halledilmemesinden son derece rahatsız olduklarını belirterek, "Biz bu nedenle meclisteki milletvekillerinin yüzde 12.29'unu istiyoruz. Yani 55 milletvekilliğinin özürlülere ayrılmasını istiyoruz. Konya'nın

da 16 milletvekilinin yüzde 12.29'u 2 milletvekilliğine denk geliyor. Biz bu 16 milletvekilinden 2'sinin engelli olmasını diliyoruz. Bu nedenle hem bayan hem de engelli olması hasebiyle adayımıza siyasi partilerin ilgi göstereceğini umuyoruz. Eğer bize kulak vermezlerse seçim zamanı yaklaştı. Gereken tepkimizi şimdiden bildireceğimizi söylüyoruz" dedi.

Gazetecilerin Suna Yılmaz'ın hangi partiden aday olacağı sorusuna Veli Özağan, "Engellilerin haklarını savunma noktasında bütün siyasi partilere açığız. Ancak bizleri sadece göstermelik olarak aday adayı göstermelerini istemiyoruz. Biz direkt milletvekili olabilecek bir yol arıyoruz. AK Parti daha önde giden bir parti olduğu için birinci tercihimiz AK Parti olacaktır" şeklinde konuştu.

Herhangi bir partiden teklif gelmemesi durumunda bağımsız aday olup olmayacağı sorusuna ise Özağan, "Konya'da ilçe ve beldeleri de sayarsak 200 bine yakın engelli var. Bu sayı Konya'dan 2 bağımsız milletvekili çıkarabilecek bir sayı. Ancak bizim halkımız bağımsız adaydan çok partilere oy erdiği için, bunu başarmak çok çalışmayı gerektiriyor. Ancak vakit kısa olduğu için bu zor" diye konuştu.

Milletvekili aday adaylığını açıklayan Suna Yılmaz ise, Türkiye'de azımsanmayacak kadar engelli vatandaş olduğunu ifade ederek, "Biz görme engelliler olarak bu yola çıktık ancak amacımız tüm engellileri temsil etmek. Her özürlü ailede 4 kişi olduğu düşünülürse, özellikle siyasi partiler için azımsanmayacak kadar bir rakama ulaşıyor. Biz buradan bütün siyasi partilere sesleniyoruz. Bize kapılarını açarlarsa gerçekten büyük bir oy potansiyeli elde edeceklerdir. Bizi en iyi anlayacak olan bizleriz. Millet

vekillerimize saygı duyuyorum ama bizi anlayamazlar. O yüzden özellikle bir bayan olarak Konya'dan milletvekili çıktığım zaman Konya'nın prestiji Türkiye'de daha da artacaktır" şeklinde ifade etti.

(MÇ-FM-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title