Haberler

Konya'da "Eğitime Yüzde 100 Destek" Devam Ediyor

- Konya'da 85 Yaşındaki Vesile Sağergun, Ana Okulu Yaptırılması İçin 300 Bin YTL Bağışta Bulundu.

- Konya'da 85 yaşındaki Vesile Sağergun, ana okulu yaptırılması için 300 bin YTL bağışta bulundu.

Konya Valisi Osman Aydın'ın makamında düzenlenen törenle, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasına katılarak 300 bin YTL'lik bağış çekini veren Vesile Sağergun, şimdiye kadar hiç çocuğu olmadığın, ancak bu bağışı ile binlerce çocuk sahibi olacağını belirterek, "Yaptığım bu hayır için çok mutluyum. Artık binlerce çocuğum var. İsmimin bu şekilde bir eserde kalıcı olması beni çok mutlu ediyor" dedi.

Vali Aydın ise bugüne kadar kampanya çerçevesinde 109 okulun protokolünü imzaladıklarını ve bu imzalanan ile birlikte bin 200 dersliğin eğitime kazandırılacağını ifade ederek, "Bugüne kadar 900 dersliğin yapımı tamamlandı, 300'ünün ise devam ediyor. Bu dersliklerin yapımında Konyalı hayırseverler büyük gayret gösterdi. Bu kampanyaya destek olan tüm Konyalılara minnetlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Bağışlanan para ile Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi'nde bulunan Zeki Altındağ İlköğretim Okulu bahçesinde yapımı devam eden ana okulu binasının tamamlanacağı ve okula Vesile Sağergun'un isminin verileceği bildirildi.

(MÇ-İP) 20.02.2008 13:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title