Haberler

Konya'da Askeri Uçağın Düşmesi

Konya'nın Yunak İlçesine Bağlı Kuyubaşı Köyü Yakınlarında F-5 Tipi Askeri Uçak Düştü. Uçak Düşmeden Atlayan Pilot Teğmen Önay Kuş Tedavi Altına Alındı.

Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Kuyubaşı köyü yakınlarında F-5 tipi askeri uçak düştü. Uçak düşmeden atlayan pilot Teğmen Önay Kuş tedavi altına alındı.

Kuyubaşı köyü sakinlerinden Mehmet ve Vasfi Kuş kardeşler, köyde uçakların uçuşlarını izlediklerini anlatarak, "Uçağın birisinin arka kısmından alev çıktıktan sonra yere çakıldığını gördük. Uçak düşerken pilot kendisini fırlattı ve paraşütü açılarak yere indi. Uçak arpa ekili tarlaya düştü. Sonra helikopter geldi, pilotu aldılar ve gittiler. Pilotun boyun ve yüzünde hafif yara vardı" dedi.

Kazanın ardından Jandarma ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri alırken, çevreden gelen itfaiye ekiplerinin de olay yerinde olduğu görüldü. Askeri yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. Kazadan sonra helikopterle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Pilot Teğmen Önay Kuş ise gözlem altında bulunuyor. Kuş'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

(MÇ-FM-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title