Haberler

Konya'da Amerika ve İsrail Bayrakları Yakıldı

Konya'da Saadet Partisi İl Gençlik Kolları'nın organize ettiği eylemde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde çekilen ve Hz.

Konya'da Saadet Partisi İl Gençlik Kolları'nın organize ettiği eylemde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde çekilen ve Hz. Peygamber ile İslam'a hakaret içeren filmi protesto edildi. Üzerlerinde Amerika ve İsrail aleyhine yazıların bulunduğu dövizlerle slogan atan grup, Amerika ve İsrail bayraklarını ateşe verdi.

Tüm dünyada Müslümanların tepkisine neden olan Hz. Muhammed ve İslam dinine hakaret içerin ABD yapımı film, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları tarafından protesto edildi. Hükümet Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, üzerlerinde, "Kahrolsun Amerika", "İslamofobi'ye Hayır", "Biz Müslüman'ız", "Terörist Amerika'dır", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Bu Ne Cüret", "Yaşanan Kaosun Sorumlusu Amerika'dır" yazılı dövizlerle tekbir getirip, Amerika ve İsrail'e tepki gösterdi.

"DİYALOG ÇALIŞMALARI PEYGAMBERE SAYGISIZLIĞI ARTTIRMIŞTIR"

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Fevzi Kılıç, yaptığı basın açıklamasında filme olan tepkilerin çığ gibi büyüdüğünü ancak hükümetin olayı Amerikan gözlüğü ile değerlendirdiğini ifade etti. Kılıç konuşmasında, "Başbakanın film ile ilgili yaptığı yüzeysel açıklama tamamen renksizdir. Başbakan ABD Büyükelçisinin öldürülmesini kınarken, İslam'a ve Peygamberimize hakaret içerin film ve bu çirkin filmin yapımcılarını tek kelime ile de olsa kınamaktan adeta imtina etmiştir" dedi.

Filmin İslam'ı savaş dini olarak tanıtan ve Müslümanlara açıkça hakaret edildiğini belirten Kılıç, "Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları, İslam'a ve Peygamber'ine yapılan saygısızlığı azaltmadığını göstermiştir. Aksine artmaktadır. Son olarak İstanbul'da yapılan 'Diyalog Çalıştayı' bunun en önemli kanıtı olmuştur. Çalıştaya çok sayıda diyalogcu, Hristiyan ve Yahudi din adamı katıldı. Buna karşılık Hz. Peygamber'e hakaret filmi aynı günlerde gösterime sokuldu. Hristiyan ve Yahudi dünyası her gün bir yeni skandallara imza atmaktadır. Camilerde içkili balolar veriliyor. Peygamber'e Müslümanlara karşı utanç duvarları örülüyor. "Sünnet" yasaklanıyor ve Arakan'da olduğu gibi Müslümanlar katliama uğruyor" diye konuştu.

Bütün bunlara karşın Hz. Muhammed'e karşı sistemli bir karalama kampanyası yürütüldüğünü aktaran Kılıç, "Akıllara, Müslümanlar her yerde aşağılanırken bu diyalog çalışmaları kime hizmet ediyor sorusu geliyor. Kuvveti üstün tutan anlayışın temsilcisi olan tek kutuplu dünya düzeni küresel emperyalizm, insanlar arasında kin ve düşmanlığı yayarak hayatiyetini devam ettirmeye çalışıyor. 'Şeytan ayetleri' karikatür krizi, Afganistan'da yüzlerce Kur'an-ı Kerim'in yakılması, şimdi de "Müslümanların Masumiyeti" adlı film, Müslümanlara doğrudan hakareti içeren provakatif, aşağılık ve art niyetli bir çalışmalardır" dedi.

"HZ. PEYGAMBERE YÖNELTİLEN HAKARETLER KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Milyonlarca insanın yaşadığı sözde özgürlükler ülkesi ABD'nin kendi vatandaşı olan Müslümanların inançlarına karşı saldırılara engel olmadığını ve Müslümanların din hürriyetlerini garanti altına almayıp terörist gibi gösterdiğini kaydeden Kılıç, "ABD ve Batı ülkelerinin yönetimleri, Peygamber'imize hakaret edenlere hep yardım ve yataklık yapıyor. Batı ülkelerin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. ABD'deki bu İslam karşıtı hareket binlerce Müslüman'ı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki, İslam'a ve Hz. Muhammed'e yöneltilen hiçbir hakaret cevapsız ve karşılıksız kalmayacaktır. Yaşanan kaosun sorumlusu bizzat Amerika'dır. Amerika İslam Coğrafyasından ve mazlum halklardan ve hatta kendi halkından özür dilemelidir. Derhal işgal ettiği yerlerden defolmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmeli. Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır" şeklinde konuştu.

Konuşması sürekli atılan sloganlarla kesilen Kılıç, açıklamasını "İslam'ın baharı ancak Muhammedi bir duruş sergileyenlerin eliyle gelecektir. İslam Birliği muhakkak ve muhakkak kurulacak. Bu köle düzeni zail olacak ve Muhammedi koku tüm dünyayı saracaktır" diye sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından alana toplanan grup Amerika ve İsrail'in bayrağına benzin dökerek ateşe verdi. Sloganlar altında bayrağı yakan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsrail Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title