Haberler

Konya Büyükşehir Belediyesi 5. İzmir İktisat Kongresi'nde

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5. İzmir İktisat Kongresi'ne katılarak, "Yaşanabilir ve Rekabetçi Kentler" başlıklı oturumda konuştu.

Akyürek, Prof. Dr. Ziya Öniş başkanlığında yapılan panelin oturumunda yaptığı konuşmada, Konya'nın dengeli bir şehir olmaya ve her alanda varlık göstermeye gayret ettiğini belirtti.

Konya'nın sadece tarım, sanayi, eğitim ve turizm şehri olmadığını, bunların bütününde güçlenmeye çalışan bir şehir konumunda olduğunu ifade eden Akyürek, yeni yasa ile Türkiye'nin tamamının şehir haline geleceğini, dengeli bir kalkınmanın ortaya çıkacağını dile getirdi.

Şehir merkezinde ve Tarihi Bedesten'de yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Akyürek, şunları kaydetti:

"Selçuklu kültürünü şehir merkezinde ortaya çıkarmaya, kimlik oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun uluslararası kentsel rekabete de katkı yapacağını düşünüyoruz. Şehirler uluslararası rekabette kaldırımla, yeşil alan miktarıyla, asfalt kalitesiyle, toplu ulaşım taşıtlarıyla, ürettiği makine sayısıyla var olamaz. Aynı zamanda kendi desenini, rengini de ortaya koyması gerekiyor. Bugünün belediyecilik anlayışında fiziki kalkınmanın yanında, sosyal ve kültürel boyutta hangi noktaya taşındığı, çevre ve akıllı kent yönetimi açısından hangi yatırımların yapıldığı önemlidir."

Programa, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Dünya Bankası'ndan Stephen Karam, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'ndan Esen Çağlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Akyürek Türkiye İzmir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title