Haberler

Konya - Bal: "Başbakan Devlet Kaynaklarını Hayalindeki Cumhurbaşkanlığı Makamı İçin Kullanacak"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Kaynaklarını Cumhurbaşkanlığı Hayali İçin Kullanacağını İleri Sürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet kaynaklarını Cumhurbaşkanlığı hayali için kullanacağını ileri sürdü.

Konya'da MHP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Karış Karış Konya' programı çerçevesinde MHP'li 14 milletvekili Zafer Meydanı'nda açık hava toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yüklendi. Anayasa Komisyonu'ndan geçen ve Başbakan'ın istifa etmeden Cumhurbaşkanlığı için aday olabileceği ile ilgili maddeyi değerlendiren Bal, "Başbakan 2007 seçimlerini TOKİ açılışları üzerinden yürütmüştür. Yapmış olduğu tüm mitingler, TOKİ'nin açılışı kapsamı içerisinde, ya TOKİ müteahitlerine veya TOKi kaynaklarından karşılanmıştır. Perdenin arkasında iki anahtar vermiştir, önünde seçim yapmıştır. Böyle bir geçmişi olan Başbakan'ın eğer önümüzde süreçte Cumhurbaşkanı adayı olur ve Başbakan olarak da görev yaparsa, Başbakanlığın tüm yetkilerini (Örtülü ödenek dahil olmak üzere) bu hayalindeki Cumhurbaşkanlığı'na ulaşabilmek için kullanacağı, devlet kaynağı ve devlet gücünü Cumhurbaşkanlığı makamını ele geçirmek için suistimal edeceği açıktır." dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN RUH HALİNİ DENGELEMELİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çatmadığı saldırmadığı kimse kalmadığını belirten Bal, "Başbakan herkese bir kara çalıyor. Başbakan'ın çatmadığı, saldırmadığı bir kimse kaldı mı? Danıştay yanlış karar verebilir. Danıştay'a 'Ulemaya soracaksın. Ben İmam Hatip okullu olduğum için mi böyle karar verdin' diye çatıyor. Anayasa Mahkemesi'ne çatıyor. Zamanında rektörlere de çatıyordu. Şimdi o rektörler YÖK'teki çarkın başından uzaklaştırıldı. Kendi adamları geldi oraya oturdu. Şimdi rektörlere ve YÖK'e hiç çattığı yok. Zamanında yandaşı olan kişileri getirip ekonominin başına oturturktan sonra ekonomi ile eleştiriler gitti. Türkiye'yi güllük gülistanlık haline getirdi. Dolayısıyla Sayın Başbakan'ın çitftiye çatması, işçiye çatması, torununa iş arayan 70 yaşındaki nineye azarlamasını dikkate aldığımızda azarlamadığı çatmadığı kişi kalmamıştır. Son yapmış olduğu kişilik hakkındaki rencide edecek beyanı onlardan birisidir. Önce Başbakan'ın kendi ruh halini dengelemesi gerekmektedir. "dedi

ULUSLARARASI ÇÖKÜŞ

Türkiye'nin İsrail ile arasındaki ilişkilerindeki tutumunu da değerlendiren Bal, şunları söyledi:

"Türkiye Hamas'ın yanında Hamas'ın çizgisinde, İran'ın yanında , İran'ın çizgisinde. Ortadoğu sorunu çözecek bir ülke iken Ortadoğu sorununu bir parçası olan bir ülke haline getirilmemelidir. İşte Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP'nin de, Türkiye'yi getirdiği nokta budur. Türkiye'de gündem değiştirelim, işsizliğin, üretimsizliğin, verimsizliğin, tarımdaki, sanayideki, ekonomideki çöküşün üstünü örtelim, diyerek yaratılan sanal gündem neticesinde, Türkiye Ortadoğu sorunun bir parçası haline gelmiştir. Önümüzdeki süreçte Türkiye Ortadoğu sorununun içinde bir ülke olarak uluslarası toplumda değerlendirilecektir. Bunun sonunda Türkiye'nin bölgesinde lider, islam aleminde lider, Türk dünyasındaki lider olma özelliğini ortadan kaldıracak bir süreç başlamıştır. Uluslararası ciddi bir çöküş bu şekilde ortaya çıkmıştır."

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title