Haberler

Konya Ansiklopedisi Kültür Hayatına Kazandırıldı

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Konya Ansiklopedisi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.


Konya Ansiklopedisi Yayın ve Danışma Kurulu üyeleri, akademisyenler, yazarlar ve basın mensuplarının katıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Şehir Ansiklopedisi'nin Konya tarihini, Konya kültürünü anlatan bir eser olarak ortaya çıkmasının önemine dikkat çekerek, ansiklopedinin hayata geçmesine katkı yapan herkese teşekkür etti.

Konya adına çok önemli bir hizmete, Türkiye adına da çok önemli bir öncülüğe imza atıldığını kaydeden Başkan Akyürek, "Konya Ansiklopedisi'nin yayın hayatına başlamasıyla birlikte birçok şehirden bunun nasıl planlandığını, nasıl yapıldığını, nasıl üretilmekte olduğunu görmek için Konya'ya gelenler oldu. Yayın kurulumuzu, yazı heyetimizi ziyaret edenler oldu ve örnek alarak çalışmalara başlayan şehirler oldu. Bu da şehrimiz adına bir öncülük görevini yerine getirmek anlamını taşımaktadır" dedi.

Şu ana kadar 400'e yakın yayınla bir Belediye Yayın Külliyatı oluşturduklarını kaydeden Başkan Akyürek, ayrıca Hazreti Mevlana'nın Mesnevisi'ni de 24 yabancı dile çevirip basımını yaparak dünya insanlarının büyük bir kısmının okumasını sağladıklarını, hedeflerinin 50 dile ulaşarak dünya nüfusunun yüzde 90'ının okumasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Konya Ansiklopedisi'nin 2010 yılında Mehmet Ali Uz öncülüğünde akademisyenler ve yazarların planlamasıyla yazılmaya başlandığını belirten Başkan Akyürek, "Ondan sonra ciltler halinde yayınlandı. Cenab-ı Hak, üreten, yazarlık kültürümüze katkı yapan, değer meydana getiren, nesillerimizin yetişmesinde önemli rol üstlenen kıymetli hocalarımıza hayırlı uzun ömürler versin. Daha nice eserlere, nice güzel faaliyetlere, nice güzel hizmetlere imza atsınlar. Ben Konya Şehir Ansiklopedimizin, şehrimiz için, gençlerimiz için, gelecek nesillerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen hocalarımıza şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

Konya Ansiklopedisi Yayın Kurulu Başkanı M. Ali Uz, Konya Ansiklopedisi çalışmaları sırasında çok büyük güzelliklere imza attıklarını, yeni keşifler ortaya çıkardıklarını belirterek, bunların Hz. Mevlana'nın evinin ve medresesinin yeri ile Miski Emir Sultan Mescidi'nin, zaviyesinin ve kabristanının yerini tespit edilmesi olduğunu vurguladı. Çalışmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yardımcı olduğunu belirten M. Ali Uz, Başkan Akyürek'e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya'yı iyi tanıyanların şehri iyi yöneteceğini belirterek, Konya Ansiklopedisi'nin bu anlamda son derece önemli bir hizmet olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ansiklopedisi Yayın Kurulu Başkanı M. Ali Uz ile Yayın ve Danışma Kurulu üyelerine, emeği geçen akademisyenler ve yazarlara plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek Türkiye Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title