Haberler

Konya: 5 Haziran Dünya Çevre Günü

Konya İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt, hava, gürültü, su, atık kirliliklerini önleme ve çevresel etki değerlendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konya İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt, hava, gürültü, su, atık kirliliklerini önleme ve çevresel etki değerlendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Akyokuş Dinlenme Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt, "Müdürlüğümüz bünyesinde hava, gürültü, su ve atık kirliliklerine karşı uzun yıllardır yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmaların faydasını bugün daha net olarak görebiliyoruz. Çevresel etki değerlendirme çalışmalarımız, kışın sanayi tesisleri, yazın maden ocaklarında arttırılmıştır" dedi.

Vatandaşların çevre konusunda yaptıkları çalışmalara destek olmasını isteyen Kunt, "Çevre sorunları dünyanın her tarafından her insanı ilgilendirir. Dünyamızın karşı karşıya kaldığı bu en önemli sorunun üstesinden gelinmesinde bizlere önemli görevler düşüyor. Günlük hayatımızı, tutum ve davranışlarımızı çevreci bir anlayışla yeniden gözden geçirmeliyiz. Her gün kullandığımız hava, su, enerji ve gıda maddelerini daha dikkatli kullanmalıyız. Hava kirliliğini önlemek için her yıl bacalarımızı temizlemeli, kaliteli kömür kullanmalı, egzoz kontrollerini düzenli yaptırmalı ve yeşil alanların arttırılmasına destek olmalıyız. Toprak kalitesini bozmamak için gübreleme ve ilaçlamaları yeteri miktarda yapmanın yanı sıra, yeşil alanlara zarar verenleri engellemeliyiz. Bizler bilinçli olarak çevremize sahip çıkmalıyız. Sahip çıkmazsak yarın çok geç olabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title