Haberler

Konya 5 Büyük Parka Daha Kavuşuyor

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi şu anda toplam 582 bin metrekare büyüklüğünde 5 ayrı parkın yapımını sürdürüyor.

Son yıllarda yaptığı çalışmalarla Konya'da çok sayıda büyük park inşa eden ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını 12 metrekareden 48 metrekareye yükselten Konya Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana yaptığı 41 parka ilave olarak 5 ayrı parkın yapımını sürdürüyor.

Yeşil alan oluşturulmasına büyük önem verdiklerini ve ağaçlandırma çalışmalarını her yıl artırarak sürdürdüklerini dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın her yıl artan yeşil dokusu, şehir genelinde her mevsim açan rengarenk çiçekleriyle örnek bir şehir olduğunu söyledi. Konya'nın Türkiye'nin en yeşil şehir merkezlerinden birine sahip olduğunu belirten Başkan Akyürek, "Yeşil İçinde Konya" hedefine adım adım ulaşmakta olduklarını vurguladı. Başkan Akyürek, 9 yılda Konya merkeze 11 milyon 90 bin ağaç diktiklerini, bu yıl dikimi yapılmakta olan fidanlarla rakamın 13 milyon 90 bine ulaştığını, böylece Konya merkezde yaşayan her kişi adına en az 10 ağaç dikilmiş olduğunu kaydetti.

Mevcut yeşil dokuyu korumak ve geliştirmek için fiziki çalışmaların yapıldığı alanlardaki ağaçlara büyük özen gösterildiğini kaydeden Başkan Akyürek, yeni yapılan yollarda, refüjlerde ve köprülü kavşak çalışmalarında mevcut ağaçların ağaç sökme-dikme makinesi ile alınarak naklinin yapıldığını hatırlattı.

582 BİN M2'LİK 5 PARKIN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Belediye olarak 2004 yılından bu yana 41 adet park yaptıklarını, şu anda Ankara Yolu'nda 3, İstanbul Yolu'nda 2 parkın yapımının devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, yapımı devam eden 5 parkın toplam büyüklüğünün ise 582 bin metrekare olduğunu dile getirdi.

Ankara Yolu üzerinde Bilim Merkezi'ne kadar olan alanda yeşil bir doku oluşturacak Kardeş Şehirler Parkı, Türk Yıldızları Parkı ve Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı'nın toplam büyüklüğünün 482 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Akyürek, İstanbul Yolu üzeri Sancak Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 parkın ise 100 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu dile getirdi.

TÜRK YILDIZLARI PARKI

Toplam 321 bin metrekarelik bir alanda yapımı sürdürülen parkta 210 bin metrekare çim alan bulunuyor. Parkta ayrıca, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, spor alanları, amfi, açık hava müzesi, havuzlar, idari bina, kamelyalar bulanacak.

KARDEŞ ŞEHİRLER PARKI

Toplam alanı 46 bin metrekare olan Kardeş Şehirler Parkı'nda 2 adet meydan, oturma alanları, yürüyüş yolları, 2 adet kuru havuz, Konya'nın kardeş şehirlerinin bilgilerinin yer aldığı 60 adet tabela ve bayrak direği, 5 adet ahşap pergola bulanacak. Türk Yıldızları ve Kardeş Şehirler Parkı yaklaşık 9 milyon TL'ye mal olacak.

ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI ÜMİT ÖZER PARKI

Ankara Yolu üzerinde yapımı sürdürülen Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı, toplam 115 bin metrekarelik alana kuruluyor. Parkta yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, 32 adet meydanlı pergola, 20 adet havuz kenarı pergola, fitness alanları, basketbol sahası, amfi, bitki parterleri, süs havuzları, iskeleler, köprüler ve restoran yer alacak. Park yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak.

İSTANBUL YOLU ÜZERİNDEKİ PARKLAR

İstanbul Yolu üzeri Sancak Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 adet park ise toplam 100 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Parkta 60 adet kamelya, çocuk oyun grupları, fitness alanları, basketbol sahası, 6 adet pergola, renkli aydınlatma ve kaya bahçeleri bulunacak. Parklar yaklaşık 3 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek İstanbul Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
title