Haberler

Konya: 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Nedeniyle Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Üyeleri, Engelsiz Vatandaşlarla Birlikte Kol Kola Girerek Sevgi Çemberi Oluşturdu. Görme Engelliler, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'ni de Bastonlarını Yerer Vurarak Protesto Etti.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi üyeleri, engelsiz vatandaşlarla birlikte kol kola girerek sevgi çemberi oluşturdu. Görme engelliler, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'ni de bastonlarını yerer vurarak protesto etti.

Hükümet Meydanı'na dernek üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, insanların çeşitli nedenler dolayısıyla engelli hale gelebildiğini belirterek, "Bizlere bugünü armağan eden Avrupa Parlamentosu, geçmişte yaşattığı vahşetleri ve insanlık dışı olayları mı unutturmak istiyor acaba? Demokrasi getireceğim diye işgal ettikleri ülkelerde insanlara vahşet yaşatıyorlar. Biz görme engelliler, bizlerin simgesi olan beyaz bastonları yere vurarak onları protesto ediyoruz" dedi. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir sevgi çemberi oluşturacaklarını da dile getiren Veli Özağan, davet ettikleri protokol üyelerinden gelmeyenleri de protesto edeceklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından görme engelliler ellerindeki bastonları yere vurarak İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'ni protesto etti. Daha sonra engelsiz vatandaşlarla el ele tutuşan görme engelliler bir çember oluşturmaya çalıştı. Çember oluşturulurken zorlanan görme engelliler, engelsiz vatandaşların yardımıyla çemberi tamamlayabildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title