Haberler

Konya - 2Tbmm Başkanı Şahin, Mevlana Üniversitesi Kampüsünün Açılış Törenine Katıldı

'çağımız Bilgi Çağı'

'ÇAĞIMIZ BİLGİ ÇAĞI'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı (GESAV)'nın kuruculuğunu yaptığı Mevlana Üniversitesi Kampüsünün açılış törenine katıldı. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiğine değinen Şahin, "Çağımız bilgi çağıdır. Toplumlara da, bilgi toplumu denmeye başlandı. Bilim ve teknoloji öylesine hızla gelişiyor ki, her gün yeni bir buluş ile karşı karşıyayız. Bilim ve teknoljide üstünlüğü elinde bulunduranlar aynı zamanda bir gücü de elinde bulunduruyor. Artık çağımızda ülkelerin ve toplumların gelişmişlik düzeyleri ürettikleri bilim ve bunu kullanabilme becerileriyle ölçülmektedir. O nedenle çağımız bir bilim çağıdır ve bilimi en iyi üreten ve bunu kullananların sözü geçiyor. O ülkeler dünyada önde gelen ülkeler oluyor. Peki biz Türkiye olarak neredeyiz. Hangi buluş Türk bilim insanın buluşudur. Hangi icat bizim bilim insanlarımız tarafından icat edilmiş ve patenti bize aittir. Kaç tane sayabilirsiniz. O halde Türkiye'nin bu alanlarda alması gereken mesafe var, atması gereken adımlar var" dedi.

TBMM Şahin, 2003 yılında 76 olan üniversitesi sayısının şu anda 154'e ulaştığınını belirterek, "Son 5-6 yıl içinde Türkiye'deki üniversitelerin sayısı yüzde 100'den fazla artmıştır. Bundaki birinci taktir edilmesi gereken kurum TBMM'dir. Çünkü bütün bu üniversitelerin kuruluşu bir kanun ile TBMM'den geçmektedir. Ama bu kanun tasarılarını da meclise sevk eden de hükümettir. Üniversite kuruluşları ile ilglili Meclis'e gelen kanun tasarılarına büyük ölçüde muhalefet partileri de destek vermişlerdir. Parlamentoda bu tasarılar ittifakla çıkmıştır. Dolayısıyla bu, iktidar, muhalet, hepimizin eseridir" dedi. Şahin, açılışın ardından üniversitede incelemede bulunduktan sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title