Haberler

Konukoğlu'ndan Adana'da Konferans

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, bundan 30-40 yıl önce Adana’nın sanayileşmesine ve gelişmesine hayran olduğunu belirterek, “O zamanlar, ‘acaba bir gün Gaziantep olarak Adana’yı geçer miyiz’ derdim, çok şükür geçtik. Ama gönlüm yine Adana’nın sanayileşmede, ihracatta eski günlerini yakalamasını istiyor” dedi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, bundan 30-40 yıl önce Adana'nın sanayileşmesine ve gelişmesine hayran olduğunu belirterek, "O zamanlar, 'acaba bir gün Gaziantep olarak Adana'yı geçer miyiz' derdim, çok şükür geçtik. Ama gönlüm yine Adana'nın sanayileşmede, ihracatta eski günlerini yakalamasını istiyor" dedi.

Konukoğlu, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde tecrübelerini paylaştı. Vali Hüseyin Avni Coş, Defterdar Metin Otak, Vergi Dairesi Başkanı Recep Yavuz, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, OSB Başkanı Bekir Sütçü, MÜSİAD, ÇÜGİAD, AGİAD, AGİD, TÜMSİAD şube başkanları, sanayiciler, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı toplantının açışını yapan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, "Çok, çok özel ve önemli, içimizden biri, ülkemizin kanaat önderlerinden" diye tanımladığı Abdulkadir Konukoğlu'nu ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Vali Hüseyin Avni Coş ise, "Bugün burada çok güzel, hayırlı bir etkinlik yapılıyor. Türkiye'nin en önemli işadamlarından, ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin en önemli yatırımcılarından Sayın Konukoğlu'na hoşgeldiniz diyorum" diyerek konuşmasına başladı.

Konukoğlu Ailesinin Türkiye, bölge ve Adana için yaptıklarından gurur duyduklarını anlatan Coş, "Amacımız ülkemizde Konukoğluların sayısının artmasıdır" diye konuştu.

MADENCİLERE FATİHA

SANKO Holding'in tanıtım görseli ve kendisinin özgeçmişinin görsel sunumunun ardından, Soma'daki maden şehitlerinin anısına göğsündeki siyah kurdele ile sahneye çıkan Konukoğlu, maden kazasından duyduğu acıyı dile getirdikten sonra konukları hayatını kaybeden madencilerin ruhu için Fatiha okumaya çağırdı.

İş yaşamında 50 yılı geride bıraktığını ve 15 yıl önce kamuoyu ile paylaştığı şekilde 2013 yılı sonunda SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kardeşi Zeki Konukoğlu'na devrettiğini kaydeden Konukoğlu, iş tecrübelerini anlattı.

Kendisinin şimdiki durumuna kolay gelmediğini, her kademede, her işi yaparak öğrenip, hazmederek geldiğini anımsatan Konukoğlu, kendisini iş yaşamı ile sınırlı tutmadığını, sivil toplum kuruluşlarında da görev almaya özen gösterdiğine dikkati çekti.

Hayatın her alanında empati kurulmasını isteyen Konukoğlu, bunu yapabilenlerin başarı olduklarına vurgu yaptı. Yatırımların yanı sıra zekat vererek, hayır işleri yaparak toplumla paylaşmaya özen gösterdiklerini bildiren Konukoğlu, bu tür sosyal sorumluluk maliyetlerini, "malınızın ve canınızın sigortası olarak kabul edin" diye seslendi.

"PANİK YAPMAYIN"

"İnsanları başarılı yapan, yaşadığı zorluklardır. Zorlukları yaşamadan başarılı olmak mümkün değildir" diyen Konukoğlu, şöyle devam etti: "Babamın işyerinde ortaöğretimini yarım bırakarak çalışmaya başladım. İşyerinde yer süpürmekten, tezgah silmeye kadar her işi yaptım. İşletmede işletme sahibinin oğlu olarak değil, çalışan olarak görev yaptım. İşyerinde usta oldum, müdürlük, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük yaptım. Yani bu noktalara kademe kademe yükselerek geldim.

Hiçbir zorluk karşısında panik yapmadım. Ne kadar zor durumda kalırsanız kalın, panik yapmayın. Panik başarısızlığın en büyük nedenidir. Yaptığınız işi iyi hesaplayın, kurgulayın. Önce hayalini kurun, sonra adımını atın. Hayaliniz yapılabilir olmalı, gerçekleştirdiğinizde güncellemesini yapar, yeni hayal kurarsınız. Merdivenleri birer birer çıkın. Üçer üçer çıkmaya çalışırsanız, düşüşünüz de aynı hızla olur."

Sanayicinin duygusal olabileceğini, ancak sanayide duygusallığa yer olmadığını ifade eden Konukoğlu, "her şeye rağmen" Türkiye'ye güvendiğini, herkesin de rahatlıkla güvenerek geleceğini planlamasını istedi.

GAZİANTEP'İN BAŞARISININ SIRRI

Gaziantep'te devlet yatırımı ve tarım yapacak toprak bulunmadığını anımsatan Konukoğlu, Gaziantep'in bugünkü başarısının temelinde bu gerçeğin yattığını bildirdi.

"İnsanları başarılı kılan yaşadığı zorluklardır" diyen Konukoğlu, Gaziantep ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gaziantep gerçek anlamda kültürlerin, dinlerin birlikte yaşadığı bir medeniyetler kavşağında yer alıyor. 1300 yıldan beri bu kentte tekstil üretimi yapılıyor. Gaziantep'in geleceğini, kenti yönetenler ve kanaat önderleri olarak ortak kararlarla planlıyoruz. Ancak, kent için ortak akıl noktasında gösterdiğimiz başarıyı, ortaklık kurmakta gösteremiyoruz.

Türkiye'nin üretim, istihdam ve ihracat merkezi haline geldik. 2013 yılında ihracatımız 6,5 milyar dolar oldu. 179 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çantayı kapan uçağa binip, haritada yeri dahi ancak bilenlerce gösterilen ülkelere mal satmaya gidiyor. Gaziantep, Türkiye'ye örnek bir gelişme sürecindedir."

Babası merhum Sani Konukoğlu'nun, "İşin Hilesi Dürüstlüktür" sözünün kendilerinin başarısında önemli etken olduğunun altını çizen Konukoğlu, öğrencilere yokluklar ve zorluklar karşısında pes etmeleri çağrısında bulundu ve çağrısını, "Rüzgar Durmuşsa Küreklere Asılın" sözü ile pekiştirdi.

Konuşmasının sonunda, Vali Hüseyin Avni Coş, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ile birlikte, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin plaketini, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Sani Konukoğlu Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title