Haberler

Konuk İşadamları, Bölgenin Güzelliklerle Buluştu

Körfez ülkelerinin işadamlarının tüm gezilerine katılan Arap Birliği Büyükelçisi Al Naciri de telesiyej keyfini yaşadı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) organize ettiği bölgedeki sektörel bazda yatırım fırsatlarını yerinde tanıtmak ve bölge iş dünyasıyla da işbirliği, eşleşmeler gerçekleşmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Batı Akdeniz Bölgesi (Antalya, Isparta, Burdur) ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantıları'na katılan Körfez ülkelerinden işadamları, toplantı ve görüşmeler maratonunun yorgunluğunu gezilerde attı. Eğirdir Gölü, Isparta Halı Sarayı ve Burdur İnsuyu Mağarası ziyaretleri, Davraz Dağı'nın zirvesine telesiyejle çıkan konuk heyet, hayranlıklarını ve memnuniyetlerini ifade etti.

Görevleri arasında "bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak" görevi de bulunan BAKA'nın organize ettiği, Antalya, Isparta ve Burdur'daki 3 günlük programı başarıyla tamamlandı. Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Burdur Valisi Süleyman Tapsız toplantılardaki konuşmalarında, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Ürdün, Mısır ve Irak'tan gelen 70 işadamı ile Arap Birliği Türkiye Büyükelçisi Muhammed Al Fatah Al Naciri'den oluşan heyete, 'kardeşlerimiz' diye hitap ederek, bölgenin güzelliklerini paylaşmaya ve yatırım yapmaya davet etti.

YOĞUN PROGRAMLAR SONRASI

Antalya'dan 112, Isparta'dan 75 ve Burdur'dan da 35 toplam bölgedeki 222 firmanın sahibi veya yetkilileriyle iş bağlantıları kurulmasını sağlayacak serbest ikili görüşmeler ile sektörel masa toplantıları, yatırım alanlarını ve üretim tesislerinin yerinde görüldüğü yoğun programların ardından kalan zamanda konuk heyet, bölgedeki güzellikleri gezerek yorgunluk attı.

Arap Birliği Büyükelçisi Al Naciri'nin eşiyle birlikte bizzat katıldığı Eğirdir Gölü, Isparta Halı Sarayı, telesiyejle Davraz zirvesine çıkış ve Burdur İnsuyu gezilerinde konuk işadamları, unutamayacakları yerler gördüklerini ve hayranlıklarını dile getirdi.

Eğirdir Gölü'nü, Kemik Hastalıkları Hastanesi'nin arkasındaki tepeden doya doya izleyen, fotoğraflar çekip, Türk çaylarını yudumlayan konuk işadamları, Eğirdir'in Adası'nda göl kıyısında suyla temas ederek doya doya güzelliklerin tadını çıkardı, içlerinden bazıları da motorlu kayıklarla göl turu attı.

Telesiyej ile Davraz'ın zirvesine çıkan konuklar, yukarıdaki karlarla oynamayı da ihmal etmedi. Körfez ülkelerinin işadamlarının tüm gezilerine katılan Arap Birliği Büyükelçisi Al Naciri de telesiyej keyfini yaşadı.

Isparta'da Halı Sarayı'nı ziyaret eden tarihte ve günümüzdeki Türk ile dünya liderlerinin portreleri, tarihi olayların işlendiği halıları ve atölyeyi gezen Körfez ülkeleri işadamlarından oluşan heyet, Burdur'da ceviz ile haşhaş ezmesi gibi yöresel ürünlerin tadına baktıktan sonra Türkiye'nin ilk turizme açılan mağarası İnsuyu'nu da ziyaret etti. Konuk işadamları, planda olmasına karşın zaman kalmaması nedeniyle Kurşunlu ve Düden şelaleleri ile Kaleiçi'ni bir dahaki seferde ziyaret etmek üzere ülkelerine döndü.

Genel Sekreter Tuncay Engin ile uzman ve destek personellerinden oluşan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ekibi, konuk heyete 3 günlük tüm program boyunca eşlik etti. Toplantıların organizasyonunu başarıyla gerçekleştiren ve ilerleyen günlerde geri dönüşlerin olması ile bölgeye yatırımların geleceği konusunda umutlanan BAKA ekibi, havaalanından otele intikalleri ve ayrılmaları ile tüm transferlerini gerçekleştirip, sorun yaşamamaları için gösterdiği gayretle konuk işadamlarının gönüllerini kazandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title