Haberler

Konuk Ekiplerden Nazilli'ye Övgü

Aydın’ın Nazilli İlçesinde Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Uluslar Arası Halk Oyunları Festivali ve 95. Yıl 5 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri sona erdi.

Aydın'ın Nazilli İlçesinde Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Uluslar Arası Halk Oyunları Festivali ve 95. Yıl 5 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri sona erdi. Etkinlikler kapsamında ilçede buluşan 4'ü yabancı, 2'si yerli toplam 6 ekip üyeleri, kutlamalara ev sahipliği yapan Nazilli Kaymakamı ve Belediye Başkanını ziyaret ederek teşekkür etti. Etkinlikler süresince çok iyi ağırlandıklarını ve gösterilerini de Nazilli Halkına en iyi şekilde sunmaya gayret ettiklerini ifade eden ekipler, "Nazilli Kaymakamı ve Belediye Başkanına misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Nazilli'de olmaktan dolayı çok mutlu olduk ve başka etkinliklerde de davet edilmeyi bekliyoruz" dediler.

Nazilli'nin kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri belediye başkanlığını ve kaymakamlığı ziyarette bulundu. 95'inci yıldönümü kutlamalarında Nazilli'de gösteri yapan Kazakistan, Kuzey Osetya, Gürcistan, K.K.T.C., Zonguldak Halay Halk Oyunları Ekibi, Kuzeyin Uşakları Halk Oyunları Ekibi ve Nazilli Belediyesi Halk Oyunları ekibini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Kaymakam İbrahim Küçük, memnuniyetlerini ifade ettiler. İlk ziyareti Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a gerçekleştiren ekipler, kendilerini güzel bir şekilde ağırlandıklarını ifade ederek teşekkür etti. Ekiplerle tek tek ilgilenen Kaymakam Küçük ve Başkan Alıcık, desteklerinden dolayı ekip üyelerine ve yöneticilerine teşekkür etti. Festivale Ankara'dan katılan Kuzeyin Uşakları Halk Oyunları Ekibinin Sanat Yönetmeni Dr. Erdinç Özten, festival boyunca çok iyi ağırlandıklarını ifade ederek, "Bizler halk oyunlarını araç olarak kullanıp, çocuklarımızı topluma kazandırma amacıyla hareket etmek için yola çıktık. Buradaki amaç, hem halk oyunları aracılığıyla kültürümüzü Türkiye'mizi tanıtmak hem de çocuklarımızın topluma bir birey olarak geri dönüşümünü sağlamak. Bizim kazandırdığımız bu çocuklar şu an üniversite okuyorlar, hocalık yapıyorlar. Bu oyunlarda kimse para karşılığı oynamıyor. Biz bir amatör spor grubuyuz. Çalışma saatlerini de düzenleyerek okullarını aksatmamalarını sağlıyoruz. Aksattıkları zaman zaten kadrodan çıkıyorlar. Eğitimleri gerçekten de bizim için çok önemli. Özellikle farklı kültürleri tanıma açısından bu tür festivaller bizim için çok önemli. Dostluklarla birlikte kendi kültürümüzü de geliştiriyoruz. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Asıl sizler bizim ev sahibimizsiniz"

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, konuk ekiplere gösterdikleri performan için teşekkür ederek, "Gürcistan, Kazakistan, Kıbrıs ve Türkiye ekibi olsun bizim yıllarca hep birlikte olduğumuz ekipler. Sağ olsunlar bizim bu mutlu ve güzel günümüzde Nazilli'nin düşmandan kurtuluşunda bizi onurlandırıp şereflendirdiler. Hepsine hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Her zaman kendilerini Nazilli'ye bekliyoruz. Nazilli'nin misafirperverlik örneğini gösterdik. Bizler ev sahipliği yapmıyoruz. Kendilerini burada ev sahibi olarak görmelerini istiyoruz. Onları burada ağırlayıp beraber olduğumuzdan dolayı büyük memnuniyet duyduk" şeklinde konuştu.

"Şenliklerimize renk kattınız"

Kaymakam İbrahim Küçük de ziyaret nedeniyle memnuniyetini dile getirerek, "Yapılan gösterilerle kültürünüzü bize en iyi şekilde yaşattığınız için teşekkür ederiz. Kurtuluş şenliklerimize renk kattınız. Umarım sizlere iyi şekilde ev sahipliği yapmışızdır. Bir daha ki şenliklerde sizleri yeniden aramızda görmek isteriz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haluk Alıcık Nazilli Eylül Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title