Haberler

Kontrol Bende" Programı Tanıtım Toplantısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Ömer Fatih Sayan, Facebook ve Habitat Derneği'nin iş birliği, BTK'nın desteğiyle başlatılan "Kontrol Bende" programı ile bilinçli ve sorumlu çevrim içi davranış nasıl olmalı sorusuna cevap aradıklarını söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Ömer Fatih Sayan, Facebook ve Habitat Derneği'nin iş birliği, BTK'nın desteğiyle başlatılan "Kontrol Bende" programı ile bilinçli ve sorumlu çevrim içi davranış nasıl olmalı sorusuna cevap aradıklarını söyledi.

İnternetin bilinçli kullanımı ile çevrim içi emniyet konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan "Kontrol Bende" programının tanıtım toplantısı düzenlendi.

Sayan, toplantıda yaptığı konuşmada, internetin iletişime yeni bir boyut kazandırdığına dikkati çekti.

İnternet ortamında yanlış, doğruluğu teyit edilmemiş, manipüle edilmiş bilgilerin, terörü övücü ve destekleyici içeriklerin paylaşılmaması gerektiğini vurgulayan Sayan, "İnsanlığın binlerce yıldan bu yana biriktirdiği tüm ortak değerleri sanal ortamda oluşmakta olan yeni dünyaya taşıma gibi bir yükümlülüğümüz var. Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da suç olduğu hususlarını katıldığımız tüm toplantılarda, bulunduğumuz tüm ortamlarda paylaşıyoruz." diye konuştu.

Sayan, internet ve sosyal medyada hakaret, küfür, aşağılama, cinsiyet ve sınıf ayrımcılığı gibi içeriklere karşı mücadelenin yürütüldüğüne işaret etti.

Söz konusu program ile bilinçli ve sorumlu çevrim içi davranış nasıl olmalı sorusuna yanıt aradıklarını anlatan Sayan, "Bu tür çalışmaları, çocuk ve gençlerin bilinçli birer internet ve sosyal medya kullanıcısı olarak yetişmeleri, internet ve sosyal medyanın sağladığı fırsatlardan azami derecede faydalanırken olası risklerinden de kaçınmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Güvenliği sağlamak önceliklerimiz arasında"

Facebook Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Nilay Erdem, Türkiye'de 44 milyonu aşkın insanın Facebook kullandığını söyledi.

Kullanıcıların güvenliğini sağlamanın Facebook'un öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti:

"Projeye neden 'Kontrol Bende' dedik? Bu, Facebook'un kullanıcılarla ilgili temel olarak onlara vermek istediği prensibi yansıtıyor. Çünkü biz, 'Facebook deneyiminizi aslında siz yönetiyorsunuz' diyoruz. Bu projeyle amacımız, aslında güvenli Facebook kullanımlarının kontrolünü insanlara vermek için bilinçlendirmek. Güvenlik ekiplerimiz ve Habitat Derneği'nin uzmanları bir araya gelerek eğitim kiti hazırladık. Bu eğitim kitinde sadece Facebook'un değil aynı zamanda genel olarak internetin güvenli bir şekilde kullanılmasıyla ilgili çeşitli bilgiler veriyoruz. Bu aslında eğitmenler için hazırladığımız bir içerik."

"Bilinçli toplum oluşturmayı amaçlıyoruz"

Habitat Derneği Genel Koordinatörü Başak Saral, söz konusu proje kapsamında yapılacak çalışmalara değinerek, "Temel hedefimiz, çevrim içi ortamda paylaşımı ve sorumlu davranışı bir araya getiren bir hareketi bu projemizle başlatmak. Hem 100 sosyal medya elçisi, hem de 10 bin kişiyle yapılacak eğitimlerle Türkiye'de bilinçli hareket edecek, güçlenmiş bir internet kullanıcısı topluluğu oluşturmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kontrol Bende programı kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir,Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Bolu, Eskişehir, Hatay, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Yalova'da eğitimler düzenlenecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Facebook Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title