Haberler

Kontör Dolandırıcılığında Artış

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kontör Dolandırıcılığının Türkiye'de Olduğu Gibi Adıyaman'da da Artış Gösterdiğini Belirterek Vatandaşların Bu Konuda Daha Duyarlı Olmasını İstedi.

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kontör dolandırıcılığının Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da artış gösterdiğini belirterek vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını istedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, faturalı cep telefon numaralarına çağrı bırakarak, arayarak veya mesaj göndererek kendilerinin aranmasını sağlayan bazı şahıs veya şahıslara karşı vatandaşın dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Sağlam, "Kendilerini resmi kurum ve GSM şirket yetkilisi olarak tanıtarak bir soruşturma yürütüyormuş gibi veya yapılan çekiliş sonucunda telefon numarasına ikramiye çıkmış gibi davranıp arayan vatandaşların telefonlarını açık bıraktırmaktalar. İlerleyen görüşmelerde kontör

gönderilmesini istiyor ve bu şekilde vatandaşı dolandırıyorlar" dedi.

Sağlam, Türkiye'de sayısı birkaç yıldan beri artan kontör dolandırıcılığı olaylarının Adıyaman'da da artış gösterdiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın kötü niyetli kişiler tarafından dolandırılmamaları için tanımadıkları telefon numaralarından kendilerini arayan, mesaj gönderen veya çağrı bırakan şahıslara karşı duyarlı olmaları gerekiyor. Kendileri ile bu şekilde irtibat kuran şahıslara kişisel bilgilerini vermemeleri, cep telefonu kontörü göndermemeleri, böyle bir olay ile karşılaştıklarında polise

başvurmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

(AA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title