Haberler

Konteyner kentte ilk iftar -

Malatya'daki konteyner kente yaşayan Suriyeli sığınmacılar, ilk iftarı kaldıkları konteynerlerde yaptı.

Malatya'daki konteyner kente yaşayan Suriyeli sığınmacılar, ilk iftarı kaldıkları konteynerlerde yaptı.

Konteyner kent sorumlu yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, iftarda Ebu Amr Macit ve ailesine konuk oldu. Aileyle yer sofrasında oruç açan Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk iftarda Suriyelilerle bir arada bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Suriye'deki iç savaşın bir an önce bitmesini istediklerini belirten Yazıcıoğlu, "Bu kardeşlerimiz arzu ederdik ki kendi memleketlerinde bu iftarı açsın. Biz de oralarda kendilerine misafir olalım ama ne yazık ki ülkelerindeki zulmün etkisinden kaçmış buralara gelmişler. Ülkemiz, büyük bir ülke. Başbakanımız, Suriyelileri misafir olarak kabul etti. Biz de bunlara hizmet etmekten gurur duyuyoruz, kardeşimiz gibi görüp onlara yardımcı olmaya, onlarla aynı sofrayı paylaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Suriye'nin Hama şehrinden gelen Ebu Amr Macit de Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Türkiye'de kendilerine çok iyi yaklaşıldığını dile getiren Macit, "Burada bize yapılan hizmeti Suriye'deki Araplar yapmıyor. Ramazan ayında Türkiye'deki ile Suriye'deki gelenekler hemen hemen aynı. Ramazan sevinci aynı yaşanıyor. Dostluklar, muhabbetler savaştan önceki Suriye ile aynı. İnşallah önümüzdeki ramazan ayını memleketimizde geçiririz" dedi.

Macit, konteyner kentte tüm ihtiyaçlarının karşılandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title