Haberler

Konsolosluk Görevlisi Şile'de Boğuldu - Sofular Köyü'nde Denize Giren Suudi Arabistan Uyruklu 3 Kişiden 1'i Boğularak Öldü

Şile'nin Sofular Köyü'ndeki plajda denize giren Suudi Arabistan uyruklu 3 kişiden 1'i boğuldu, diğer ikisi sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata döndürüldü.

Şile'nin Sofular Köyü'ndeki plajda denize giren Suudi Arabistan uyruklu 3 kişiden 1'i boğuldu, diğer ikisi sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata döndürüldü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şile'ye 10 kilometre uzaklıktaki Sofular Köyü'ndeki plajda saat 16.30 sıralarında denize giren ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda ataşe olduğu öğrenilen İbrahim Abdullah Al Shaye ile yanındaki Süleyman Muhammed El Arani (29) ve Muhammed Süleyman El Gannes (15), bir süre yüzdükten sonra dalgalarla boğuşmaya başladı.

Bu kişilerin denizde boğulma tehlikesi geçirdiğini fark eden vatandaşlar, El Arani ve El Gannes'i sudan çıkarırken, Al Shaye'yi kurtaramadılar.

Sahile çıkarılan El Arani ile El Gannes, Şile'den gelen sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata döndürülerek Şile Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Boğularak hayatını kaybeden İbrahim Abdullah Al Shaye'nin cesedi de denizden çıkarıldı.

Şile Devlet Hastanesi'nde tedavileri yapılan El Arani ve El Gannes daha sonra taburcu edildi.

Al Shaye'nin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kişilerin kontrol dışındaki bir plajda denize girdiklerini söyledi.

Boğulma tehlikesi geçiren ve vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan 2 kişinin, 112 Hızır Acil sağlık ekibince müdahale edilerek kurtarıldığını ifade eden Tabakoğlu, diğer kişinin ise kurtarılamadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title