Haberler

Konservatuvar Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde oluşturulan konservatuvar etkinlikleri kapsamında açılan müzik aletleri kursuna katılan kursiyerler, törenle sertifikalarını aldılar.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde oluşturulan konservatuvar etkinlikleri kapsamında açılan müzik aletleri kursuna katılan kursiyerler, törenle sertifikalarını aldılar.

Kadir Has Kongre Merkezi yanındaki Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu ve kursiyerlerin aileleri katıldı. Törende konuşan Oktay Durukan, Kayseri'nin kültür, sanat ve sosyal alanlarda gelişmesi için çaba sarf ettiklerini, aynı zamanda da düzenledikleri etkinliklerle Kayserililerin kültürel ve sosyal alanlardaki özlemlerini gidermeye çalıştıklarını bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Kayseri'nin sanayi ve ticaret şehri olarak bilindiği, ancak son zamanlara spor ve kültür alanlarında gösterdiği atılımlarla da anıldığını kaydetti. Özhaseki, "Bir şehirde insanlar ne bulmak isterler. Bir şehrin yaşayanları, hemşehrileri, o şehirde ne bulmak isterler, öncelikleri nelerdir? Bu noktadan bakıldığında birkaç başlık çıkıyor karşımıza. Herkes bir şehrin altyapısının olmasını ister. Su ve kanalizasyon işlerinin aksamadan yürümesini ister. Sonra üst yapısının da yani caddelerinin, park ve bahçelerinin, otoparklarının da güzel olmasını ister. Ondan sonra çocuklarına iyi bir eğitimin verilmesini ister. Sağlık için güzel hastaneler ister. Eğer bütün bunlar sağlanırsa, sporla, kültür ve sanatla bütün bu çalışmaları, hizmetleri taçlandırmış olursunuz. Biz de bunun derdindeyiz. Altyapı sorunlarını çözdüğümüz Kayserimizi, bu tür sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle taçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Özhaseki, çocukluğunda bir dönem müziğe merak sardığını ve ud kursuna yazıldığını ancak devam edemediğini bildirdi. Özhaseki, "Ud çalmayı o kadar çok istemiştim ki. Büyük kızım gitar çalmak istedi, ona gitar aldım. Küçük kızıma da ney aldım. Ud çalmak içimde ukte kalmıştı. O yüzden Konservatuvar binamızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki, kursları tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Törende, saz, gitar ve ney kursunu bitiren kursiyerler, küçük birer konser de verdiler. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Refik Tuzcuoğlu Mehmet Özhaseki Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title