Haberler

Konserde Klarnet Çalarken Öldü

Güncelleme:

Bursa'da görev aldığı Nilüfer Kadın Korosu'nda klarnet çaldığı sırada kalp krizi geçiren ve kalbi duran emekli hakim 62 yaşındaki Günay Devrimci öldü.

Bursa'da geçen cumartesi günü, görev aldığı Nilüfer Kadın Korosu'nda klarnet çaldığı sırada kalp krizi geçiren ve duran kalbi iki kez çalıştırılan emekli hakim 62 yaşındaki Günay Devrimci, by-pass ameliyatı ile tıkalı üç damarının değiştirildiği hastanenin yoğun bakımında, 54 saat sonra yaşamını yitirdi. Daha önce de iki kez kalp krizi geçiren Devrimci'n'in cenazesi, bugün ikindi vakti toprağa verilecek.

Yıllarca hakimlik yapan ve 6 yıl önce Bursa Tapu Kadastro Mahkemesi Hakimliği'nden emekli olan evli 3 çocuk babası Günay Devrimci, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı klarnet kursuna gidip klarnet çalmayı öğrendi. Büyükşehir Belediyesi'nin orkestrasında görev alan Günay Devrimci, iki yıldır Nilüfer Kadın Korosu'nda da klarnet çalıyordu. Günay Devrimci, geçen cumartesi Nilüfer Kadın Korosu'nun Buz Park'ta düzenlediği 'Yeni Yıla Merhaba' konserinde sahne aldı. Orkestradaki arkadaşlarının 'Baba' dediği emekli hakim Günay Devrim, eğitim ve kadın dernekleri yararına düzenlenen konsere neşe içinde başladı. Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Kadın Korosu, konserin ikinci şarkısı nihavent makamındaki 'Sevil Neşelen, Sevme Yanarsın'ı söylerken, Günay Devrimci, konser sırasında aniden öksürmeye başladı. Fenalaşan Günay Devrimici'nin kalbi durdu. Arkadaşlarının kucağında sahneden indirilen emekli hakime ilk müdahaleyi, konseri izleyen Kızılay İlkyardım Eğitmeni Sevim Tanrıkulu yaptı. Bu sırada Buz Park yakınlarında görevli olan 112 Acil Servis ekipleri, haber verilmesi sonucu konser alanına gelip, Günay Devrimci'nin iki kez duran kalbini, kalp masajı yaparak çalıştırdı.

Ambulansla Bursa Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan emekli hakim, burada by-pass ameliyatına alındı ve tıkalı olan 3 damarı değiştirildi. Daha önce de iki kez kalp krizi geçiren ve amelayat sonrası kendine gelince, "Ben neredeyim. Burada ne işim var?" diye soran Günay Devrimci, ameliyattan 54 saat sonra, yoğun bakım ünitesinde dün akşam saat 22.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Emekli hakim Devrimci, bugün Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title