Haberler

Kongre Merkezi'ndeki İş Kazasına Soruşturma

Avrupa'nın En Büyük Kongre Merkezi Olarak İnşa Edilen ve 29 Ekim 2008 Tarihine İlk Bölümünün Yetiştirilmesine Çalışılan Kuşadası Kongre Merkezi İnşaatında Meydana Gelen Kazayla İlgili Soruşturma Başlatıldı. 1 İşçinin Öldüğü, 3 İşçinin de Yaralandığı Kazanın Ardından İşçi Yakınları ve Mesai Arkadaşları Hastane Önünde Sinir Krizleri Geçirdi.

Avrupa'nın en büyük kongre merkezi olarak inşa edilen ve 29 Ekim 2008 tarihine ilk bölümünün yetiştirilmesine çalışılan Kuşadası Kongre Merkezi inşaatında meydana gelen kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1 işçinin öldüğü, 3 işçinin de yaralandığı kazanın ardından işçi yakınları ve mesai arkadaşları hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

Kuşadası Kongre Vadisi projesi kapsamında zamanın Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından temeli atılan 250 milyon dolarlık dev bir proje olan Kuşadası Kongre Merkezi'nin inşaatı bir firma tarafından yürütülüyordu. Bugün saat 16.45 sıralarında meydana gelen olayda, inşaat çalışmalarının devam ettiği sırada yeni dökülmekte olan bir beton kalıbında çökme meydana geldi. Olayda Samsun Çarşamba Nüfusuna kayıtlı olduğu bildirilen 23 yaşındaki Şenol Taşkın hayatını kaybederken, Abidin Bürüş, Arif Toprak ve Ömer Dincer isimli işçiler de yaralandı. Yaralılar Kuşadası Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, inşaatta operatör olarak çalışan Abidin Bürüş ayakta yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Diğer iki yaralının ise tedavileri sürüyor.

Kazanın meydana gelmesinin ardından olayda hayatını kaybeden Şenol Taşkın isimli işçinin yakınları ve mesai arkadaşları, ölüm haberi üzerine hastane bahçesinde sinir krizleri geçirdi.

Bu arada, Kazanın meydana gelmesinin ardından Kuşadası Bayraklıdede Mahallesi'ndeki Kongre Merkezi inşaat alanına gelen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, incelemede bulundu. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, kongre merkezi bloklarının birinin ikinci katındaki beton dökme çalışması sırasında kazanın meydana geldiğini belirterek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya el koyduğunu söyledi.

(ZH-İK) 27.06.2008 20:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title