Haberler

Kongre Kahramanmaraş'ta Yapılacak

9. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi Kahramanmaraş'ta yapılacak.

Türkiye'nin en büyük öğrenci organizasyonlarından biri olan Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi bu yıl Kahramanmaraş'ta yapılacak.

Her yıl tekstil mühendisliği öğrencileri tarafından ulusal çapta düzenlenen bu organizasyonun ilki 2004 yılında başlatılmış olup sırasıyla Uludağ, Pamukkale, Çukurova, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Süleyman Demirel Üniversite, Ege Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitelerince devam ettirilmiştir. 9'ncusu bu yıl gerçekleştirilecek organizasyon yapılan seçimlerle yine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine verildi. Kahramanmaraş 2008 de olduğu gibi 2012 yılında da bu önemli Kongreye ev sahipliği yapacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan KSÜ Tekstil Topluluğu Başkanı Muhammet Nasuhi Kılınçkıran, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin 2008 yılında yaptığı bu önemli organizasyon yapılan bir seçimle 3 yıl aradan sonra yine Kahramanmaraş'a verildi. Ulusal çapta gerçekleşen kongremiz şehir ve bölge sanayisinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak, Tekstil sektörünün gelişmesinde rol oynayacak siyasetçi, işadamı, akademisyene tekstil mühendislerini bir araya getirerek sektörün geleceğini konuşup fikirlerini sunmaları olanak sağlayacak, 600 tekstil mühendisi adayının bir araya getirecektir. Kongrenin en güzel şekilde gerçekleştirilebilmesi için Rektörümüz Mehmet Fatih Karaaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Kemal Karaküçük, Vali Yardımcımız Mustafa Anteplioğlu ile görüştük ilerleyen günlerde sanayi dernekleri ve işadamları ile görüşmelerimiz devam edecek. Organizasyona Kahramanmaraş'ın sektörde söz sahibi iş adamlarının katkılarını bekliyoruz"dedi.

KSÜ Tekstil Topluluğu Başkan Yardımcısı Kıymet Kübra Kaya ise "Kongrenin Kahramanmaraş'ta yapılmasını biz istedik. Tabiî ki bu kongre sizin isteğinize göre verilmiyor bir seçim aşaması söz konusu ve bu seçimde de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Topluluğu olarak Kongreye ev sahipliği yapmaya hak kazandık. Amaçlarımız arasında hem Kahramanmaraş'ın tanıtımına ciddi bir katkı sağlamak hem de Üniversitemiz ve Kahramanmaraş'ta ki Sanayicilerimizi Ulusal Tekstil Mühendisliği Kongresinde bir araya getirmek. Şu anda şehrimizde faaliyet gösteren kurumlar ve sanayicilerimizi ziyaret ediyoruz. Yapacağımız etkinlik hakkında bir taraftan arazlıksız hazırlık yapıyoruz diğer yandan da şehrimizde ki kurum ve kuruluşları bilgilendiriyoruz. Bu organizasyon hem Üniversitemiz hem de Kahramanmaraş için son derece önemli Tekstil Kenti olan Kahramanmaraş'ta bu alanda uzman çok sayıda akademisyen de şehrimize gelecek"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title