Haberler

Konfeks 2008 Açıldı

Çukurova Konfeksiyon Makineleri ve Konfeksiyon Yan Sanayi Fuarı (KONFEKS 2008), 21 ülkeden 230 firmanın katılımıyla TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Açılış öncesinde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Türkiye'nin önündeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi. Durak, her gün çok sayıda kişinin kendini iş için aradığını, ancak belediyenin görevinin iş vermek değil, istihdam sahaları oluşturmak olduğunu ifade etti. Durak, Adana'nın 4 yıl öncesine kadar bir fuar alanı olmadığını, ancak son 2 yıldır kapalı fuar alanına sahip olduğunu ve her yıl ortalama 11 fuar gerçekleştirildiğini belirterek, "Belediye, Adana'ya fuar imkanını sunarak firmaların buraya gelmesini sağladı. Bu sayede firmalar yurt içi yurt dışı bağlantılar yaparak kendilerini büyütme imkanı sağladı. Bu sayede firmaların istihdam oranı arttı. Böylece işsizlik sorununa biraz olsun çözüm ürettik. Fuar bir il için ve ülke için çok önemli bir etkinliktir" dedi.

Konfeksiyon sektörünün çok sayıda işsize iş kapısı olabileceğine dikkat çeken Durak, şunları kaydetti:

"1950'li yılarda Erkek Lisesi'nde okurken okula bisikletle gider gelirdik. O zaman şimdiki Çetinkaya'nın küçük bir gömlek dükkanı vardı. Nur Gömlek adında gömlek üretiyorlardı. 4 kişiyle başlamışlardı işe, bugün 8 bin kişiye ekmek veriyor. İşte konfeksiyonun gücü ortada. İşletmeler çoğalırsa işsizlik de azalır." TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü de, fuar hakkında bilgi vererek, fuara başta ABD, Almanya, Fransa, Belçika ve Çin olmak üzere 21 ülkeden 230 firmanın katıldığını vurguladı. Ersözlü, 20-23 Mart 2008 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarın tekstil ihracatı ürünleri arasında konfeksiyon sanayinin payının giderek arttığını kaydederek, "Bu gelişmeye paralel olarak, Türk konfeksiyon sanayisi de makine parkını yenilemek ve yeni yatırımlar yapmak ihtiyacını duyuyor. Ayrıca, Çukurova'nın Ortadoğu bölgesindeki etkinliği ve komşu ülkeler ile hızla gelişen ticareti de fuara ayrı bir önem kazandırıyor. Fuar en son teknolojik gelişmeleri, sektör profesyonellerini aynı çatı altında sunuyor" diye konuştu.

Fuar kapsamında; dikiş makineleri, nakış makineleri, pastal serme, kesim makineleri, katlama ve paketleme makineleri, temizleme, kalite kontrol ve ölçüm makineleri, ütü makine ve presleri, desen yapma sistemleri, etiketleme ve desen baskı sistemleri, dikiş ve nakış iplikleri, makine yan sanayi, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları, danışmanlık proje taahhüt montaj ve servis hizmetleri, lojistik hizmetler, leasing kuruluşları ve ilgili yayınların yer alacağını vurgulayan Ersözlü, fuarın 23 Mart Pazar gününe kadar açık kalacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu ve Tüyap Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, fuarın açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan sonra fuar alanı gezildi.

(FK-MT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title