Haberler

Konak'ta Kadınlar "Kadına Şiddet"İ Tartıştı

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi toplumun kanayan yarası kadına şiddete dikkat çeken yazar Şadıman Şenbalkan’ın ‘Kadına Şiddet/Madalyonun öbür Yüzü’ adlı kitabının tanıtım gününe ev sahipliği yaptı.

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi toplumun kanayan yarası kadına şiddete dikkat çeken yazar Şadıman Şenbalkan'ın 'Kadına Şiddet/Madalyonun öbür Yüzü' adlı kitabının tanıtım gününe ev sahipliği yaptı.

Kadın çalışmalarında öne çıkan isimlerin katıldığı tanıtım gününde Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, psikolog, sosyolog, sanatçı ve hukukçular yazarı yalnız bırakmadı. Şadıman Şenbalkan, her kesimden ve meslekten görüşlere yer verdiği 'Kadına Şiddet/Madalyonun öbür Yüzü' kitabına başlarken konuştuğu ilk kişinin Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan olduğunu söyledi. Başkan Tartan'ın 'kadına şiddete karşı her türlü desteğe varım' diyerek soruları yanıtladığını hatırlatan Şenbalkan şöyle konuştu:

"Kadına şiddet sadece belli bölgelerde olmuyor, her yerde var. Özellikle namus cinayeti adı altında. Bunun üstesinden gelmek için psikologlar ve sosyologlarla kadınların yanına gidip, birebir ilgilenmek gerekiyor. Bu kitapta ben konuyu sosyolojik açıdan irdeledim, analiz yaptım, kuramların üstüne üstüne gittim. Sosyolojik baktığım için her kesime sormak gerektiğini düşündüm. İşe Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'la başladım. Hemen geldi ve her türlü desteğe varım dedi. Daha sonra Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin, milletvekilleri, psikologlar, avukatlar, din adamları… Sonuçta şiddetin öğretilmiş olduğunu gördüm. Şiddet maalesef anne ya da baba tarafından öğretiliyor. Çocuk evde dayak yiyor, büyüdüğünde de ya çocuğunu ya eşini dövüyor."

Kitap tanıtımından öte kadına şiddetin önüne geçilmesi için fikirlerin paylaşıldığı ve adeta bir beyin fırtınası yaşanan etkinlikte Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın ve CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de verdikleri rakamlarla olayın korkutucu boyutunu gösterdi. Işılay Saygın, "Sene 1995'ti biz hep bunu konuşuyorduk, sene 2013 biz hala bunu konuşuyoruz ve kadına yönelik şiddette yüzde 400 artış var" derken Hülya Güven de "2009'da aile içi şiddet yüzünden yaralanmış kadın sayısı 18 bin, 2013 kayıtlarında ise 70 bin. 15 ile 29 yaş arası genç kızlarımızın ise yüzde 50'si evde oturuyor" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Işılay Saygın Türkan Saylan İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title