Haberler

Konak çok daha temiz olacak

Güncelleme:

İzmir'in eğlence merkezi olan Alsancak'ta yoğun kullanılan alanlar her pazartesi günü dezenfektan ve koku giderici maddelerle temizleniyor.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un göreve gelir gelmez ilçede başlattığı temizlik seferberliği kapsamında sokaklar, parklar, okul önleri, çöp konteynerleri düzenli olarak dezenfekte edilirken, şehrin dört bir yanından binlerce insanı ağırlayan Alsancak'ta da özel bir çalışma başlatıldı.

Yerleşik nüfusu yaklaşık 400 bin olan ancak şehrin diğer ilçelerinden çalışmaya, eğlenmeye, alışverişe gelenler nedeniyle her gün 1 milyonu aşkın insanı ağırlayan merkez ilçe Konak'ta temizlik çalışmaları, Başkan Abdül Batur dönemiyle hız kazandı.

Ekipler her yerde

Hem rutin temizlik çalışmalarını yoğunlaştıran hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "İzmir'e Toz Kondurmuyoruz" sloganıyla başlattığı seferberliğe destek veren Konak Belediyesi ekipleri, şehrin dört bir yanında çalışıyor. Kentin en işlek sokakları, esnaf ile vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlar, parklar, okul önleri, çöp konteynerleri, çöp kamyonları, rögar ağızları doğaya ve insana zarar vermeyen dezenfektan ve koku giderici maddelerle temizleniyor.

Özellikle hafta sonları tüm İzmir'in buluşma noktası haline gelen Alsancak'ta da her pazartesi günü, özel bir çalışma yapılıyor. Rutin temizlik çalışmalarına ek olarak, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu barlar bölgesi civarı dezenfekte ediliyor ve koku giderici özel maddeler kullanılıyor.

"Hepimizin sorumluluğu"

Alsancak'ta hem esnaf hem de semt sakinlerinden gelen şikâyetler üzerine özel bir önlem alındığını söyleyen Başkan Batur, sorunun yıllardır devam ettiğine dikkat çekti. Batur, "Hemşehrilerimizin yaşadığı bu sorunu da aşacağız. Şehrin temizliği benim en hassas olduğum konulardan biri; çünkü halkın sağlığıyla ilgili. Bu nedenle göreve gelir gelmez temizlik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Ancak Konak'ın temizliği, bu şehirde yaşayan, bir sebeple bu şehre gelen herkesin, tek tek hepimizin sorumluluğudur. Ben hemşehrilerimize de seslenmek ve bu konuda desteklerini beklediğimizi vurgulamak istiyorum. Şehrimizi hep birlikte temizleyelim ve temiz tutalım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alsancak İzmir Konak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title