Haberler

Konak Ata'nın İzinde

Konak Belediye Meclisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 14 Ekim 1925’te İzmir Kız Öğretmen Okulu’nun açılışında söylediği “Cumhuriyet Fazilettir” sözüne atıfta bulunularak Eylül ve Ekim ayı temasını ’Cumhuriyet Fazilettir’ olarak kabul etti.

Konak Belediye Meclisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nun açılışında söylediği "Cumhuriyet Fazilettir" sözüne atıfta bulunularak Eylül ve Ekim ayı temasını 'Cumhuriyet Fazilettir' olarak kabul etti.

Konak Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantının açılışında 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı'nı kutlayan Başkan Pekdaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü de anmayı unutmadı.

"Arakan'da soykırım yaşanıyor"

Barışın egemen olduğu bir dünya özlemini dile getiren Başkan Pekdaş, Arakan'da yaşanan katliamları da kınadı. Bu soykırımın biran önce bitmesini dileyen Pekdaş, "Bu dünya büyük savaşlar ve acılar yaşadı, yaşamaya da devam ediyor. Bugün Arakan'da Müslümanlara yönelik bir soykırımla karşı karşıyayız. Biz dünyada savaşların ve soykırımların bir an önce bitmesini, buna karşılık barışın hakim olmasını istiyoruz" dedi.

Ulu Önder Atatürk'ün sözü

Açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste Konak Belediyesi'nin Eylül ve Ekim ayı teması da belli oldu. Ulu Önder Atatürk'ün 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nun açılışında söylediği "Cumhuriyet Fazilettir" sözüne atıfta bulunularak Eylül ve Ekim ayı temasının 'Cumhuriyet Fazilettir' olmasına oybirliği ile karar verildi.

"Cumhuriyeti yaşatacağız"

Başkan Pekdaş, yaklaşan 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun yanı sıra Cumhuriyet'in kurulmasına giden en önemli yollardan biri olduğunu belirterek, "Milli kurtuluş mücadelemizde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman ordumuza minnet borçluyuz. Bugün Türkiye'nin uluslararası alanda saygın bir ülke haline gelmesinin temelleri o dönemde atılmıştır. Bizim de bundan sonra Cumhuriyet'in fazilet ve erdemli insanların rejimi olduğunu gösteren ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın mücadelesini her daim canlı tutan çalışmalar içinde olmamız lazım" diye konuştu.

Yeni içkili yer bölgesi belirlendi

Komisyonlardan gelen raporların da görüşüldüğü meclis oturumunda Konak Belediyesi sınırları içindeki yeni içkili yer bölgeleri de belirlendi. Esnaf, Hukuk ve Çevre komisyonlarından gelen rapora CHP'li meclis üyeleri kabul oyu verirken AKP'li meclis üyeleri red oyu verdi. AKP'li meclis üyesi Ömür Şanlı ise grup kararının aksine çekimser kaldı. AKP grubunda yaşanan karışıklık üzerine söz alan Şanlı; "Ben grup başkanvekilimize defalarca izah etmeye çalıştım. AK Parti grubunun bu rapora evet demesini isterdim. Sonuçta bu esnafı sevindiren bir karar. Ben çok üzüldüm. Benim gurubum da buna evet demeliydi" dedi. Meclis oturumu önergeler ve raporların oylanmasıyla son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sema Pekdaş Eylül Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title