Haberler

Kömür Depoları ve Taş Ocaklarına Rekor Ceza

Samsun Çevre ve Orman Müdürlüğü, Çed Raporunda Bulunan Taahhütlere Uymayan 4 Kömür Deposu, 6 Taş Ocağı ve Taş Kırma Tesisine Toplam 123 Bin YTL Para Cezası Kesti.

Samsun Çevre ve Orman Müdürlüğü, ÇED raporunda bulunan taahhütlere uymayan 4 kömür deposu, 6 taş ocağı ve taş kırma tesisine toplam 123 bin YTL para cezası kesti.

Tekkeköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren kömür depolarının Tekkeköy Kavşağı'nda bulunan kavak ağaçlarının kesilmesinden dolayı havaya karışan kömür tozunun ilçedeki vatandaşları rahatsız ettiği yönünde 400'e yakın şikayet dilekçesi alan Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları denetimlerde ÇED raporu taahhütlerine uymayan 4 kömür deposuna 65 bin YTL idari para cezası kesti. Ayrıca Kavak ilçesi Emirli köyünde bulunan 6 adet taş ocağı ve taş kırma tesisine de havayı

kirletmesi ve ÇED raporu taahhüdüne uymaması nedeniyle 57 bin YTL idari para cezası kesildiği bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Samsun Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Çevre Yasası'nın yürürlüğe girdiği 2006 Mart ayından itibaren havayı kirleten, çevreye rahatsızlık veren birçok firmaya 685 bin YTL idari para cezasının kesildiğini söyledi. Denetimlerin sürekli devam ettiğini vurgulayan Kılıç, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren kömür depolarından büyük oranda şikayetler aldıklarını ve bunun neticesinde yapılan denetimlerde ÇED taahhütlerine uymayan firmalara idari para cezasının kesildiğini

ifade etti. Ayrıca Kavak ilçesi Emirli köyünde bulunan taş ocağı ve taş kırma tesislerinde yapılan denetimlerde yine ÇED raporu taahhütlerine uymayan 6 firmaya idari para cezasının kesildiğine dikkat çeken Kılıç, firmaların çevreye daha duyarlısı olması gerektiğini dile getirdi.

(İG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title