Haberler

Komşusunu Soyup Geçmiş Olsuna Gitti

Ankara'da kuaförlere komisyon vererek belirledikleri zengin kadınlarının evlerine girerek gasp yapan çete çökertildi. Çetenin lideri Gülçin A.'nın kapı komşusunun evini de soydurduğu ve ilk geçmiş olsuna gidenin de kendisi olduğu öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 2 kadının evlerinin içinde elleri ve ayakları bağlanarak gasp edilmesinin ardından çalışma başlattı. Yaklaşık 1.5 yıllık teknik-takibin ardından gasp çetesini deşifre eden ekipler, cep telefonlarını dinlemeye aldı. Çetenin Balgat semtinde bir eve gireceklerini belirleyen ekipler, evin önünde pusu kurdu. Çetenin 4 elemanı eve girerken, ekipler tarafından yapılan operasyon ile gözaltına alındı. Daha sonra operasyonu genişleten ekipler, Ankara, Adana, Mersin ve Balıkesir'de yaptığı baskınlarda çetenin lideri olduğu öğrenilen Gülçin A.'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına aldı.

KUAFÖRLERLE BAĞLANTILI SOYGUN VE GASP

Liderliğini 6 aylık hamile Gülçin A.'nın (29) yaptığı çetenin, lüks semtlerdeki kuaförlerle bağlantıya geçtiği öğrenildi. Kuaförlerle bağlantıya geçerek semtte oturan zengin kadınları belirleyen çete, yaptığı soygun ve gasptan kendilerine istihbarat sağlayan kuaförlere de komisyon verdiği kaydedildi. Kuaförlerde aldıkları istihbarat üzerine kadınları takibe alan çete, silah zoruyla girdikleri evlerde önce kadını etkisiz hale getirip, ellerini, ayaklarını iplerle ve bağırmamaları içinde ağızlarını bantla bağladıkları belirtildi. Kadını etkisiz hale getirdikten sonra evde bulunan para ve değerli eşyaları alan gasp çetesi, ardından belirledikleri adreste bir araya gelerek çaldıklarını bölüştükleri kaydedildi. Çetenin bu yolla Ankara'da 8 toplamda da 17 kadını soydukları belirlendi.

KOMŞUSUNU GASP EDİP GEÇMİŞ OLSUNA GİTMİŞ

Çete lideri Gülçin A.'nın, Ankara'daki kapı komşusunun evini de soydurduğu öğrenildi. Gülçin A.'nın çete elemanlarının soygun yapıp ayrılmasından sonra da komşusuna giderek geçmiş olsun dileğinde bulunduğu ve birlikte polisi aradıkları kaydedildi. Gülçin A.'nın komşusuna, "Merak etme, bunu yapanlar en kısa zamanda bulunacak. Cana geleceğine mala gelsin. Senin sağlığın iyi ya, gerisi hal olurö diyerek evini soydurduğu kapı komşusunu teselli ettiği belirtildi.

'ZENGİNDEN ALDIK, PİŞMAN DEĞİLİZ'

Çete lideri Gülçin A.'nın 2 yıl önce eşinden boşandığı ve daha sonra çeteye liderlik yapmaya başladığı öğrenildi. Gülçin A.'nın çete üyesi Ferhat S. ile sevgili oldukları ve sevgilisinden 6 aylık hamile olduğu belirtildi. Gülçin A.'nın hamilelik nedeniyle karnının şişmesi üzerine fark edilmesin diye Balıkesir'e giderek yerleştiği ve çeteyi de burada kuryeler ile telefonla yönlendirdiği öğrenildi. Çete üyeleri poliste verdikleri ifadelerde, suçlarını kabul ederken, "Biz kimsenin canına zarar vermedik, darp edip, öldürmedik. Sadece zengin olan kişilerin evlerine girdik. Zenginlerden aldık, pişman değilizö dedikleri ifade edildi.

7'Sİ TUTUKLANDI

Operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 12 kişiden çete lideri Gülçin A., sevgilisi Ferhat S. ile İsmail S., Yener K., Abdurrahim A. ve kendilerine istihbarat sağlayan kuaförler Ali K. ile Kadir B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Balıkesir Balgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title