Haberler

Komşunun Yaptığına Bak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bulgaristan'a Yapacağı Resmi Ziyaret Öncesi Sofya Belediye Meclisi Sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarısını Oylamaya Hazırlanıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bulgaristan'a yapacağı resmi ziyaret öncesi Sofya Belediye Meclisi sözde Ermeni soykırım yasa tasarısını oylamaya hazırlanıyor.

Bulgaristan'da ırkçı ve aşırı milliyetçi Ataka Partisi'nin parlamentoda iki kez denediği ancak kabul ettirmeyi başaramadığı 24 Nisan'ı ‘Sözde Ermeni Soykırım Anma Günü' girişimleri bu kez yerel yönetimlerde sürüyor.

Bulgaristan'ın Burgaz ve Eski Zagra Belediye meclislerinde teklifin kabulünden sonra bu kez Sofya Belediye Meclisi'nde konu bir kez daha gündeme getiriliyor. Sofya Belediye Meclisi'nin Avrupa Konuları ve Sivil Toplum İlişkileri Komisyon Başkanı Irina Yordanova ve 35 meclis üyesi tarafından imzalan teklif ile 24 Nisan sözde ‘Ermeni Soykırmını Anma Günü' olarak ilan edilecek ve belediyenin organizasyonunda başkent Sofya'da çeşitli etkinlikler yapılacak. Teklif, merkezi Sofya'da bulunan 7 Ermeni örgütü tarafından teklif destekleniyor.

İlgiç zamanlama

Sözde Ermeni soykırmını tanıyan karar tasarısının Sofya Belediye Meclisi'nin 27 Mart perşembe günü yapılacak oturumunda görüşülmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın Bulgaristan ziyaretinin ilk günü böyle bir oylama yapılması ülkedeki soydaşların da tepkisine neden oldu. Bulgaristan'da aşarı milliyetçi ırkçıların kurduğu Ataka, parlamentodan daha önce iki kez tasarıyı geçirmek isterken üyelerinin çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ile koalisyon ortağı Sosyalist Parti’nin desteği ile reddedilmişti.

Mecliste başarılı olamayan Ataka bunun üzerine bir süreden bu yana tasarıyı çoğunluğu elinde bulundurduğu belediye meclislerinde kabul ettirmek için çaba harcamıştı. Bu girişimler sonucu Burgaz ve Eski Zagra belediye meclislerinde teklifler kabul edildi.

Başbakan Erdoğan'ın Sofya'da olacağı bugün görüşülecek teklife Sofya Belediye Meclisin'de de liderliğini Belediye Başkanı Boyko Borisov’un yaptığı GERB (Arma) partisi üyelerinin desteğinde aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title