Haberler

Kolumuzu, Bacağımızı Değil, Canımızı Vermek İstiyoruz"

Güney Kore ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaralanan Trakyalı gaziler, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını lanetlerken, terörle mücadelede görev almak için daima hazır oldukları mesajını da verdi.

ÖZGÜN TİRAN - Güney Kore ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaralanan Trakyalı gaziler, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını lanetlerken, terörle mücadelede görev almak için daima hazır oldukları mesajını da verdi.

Alaaddin Ak, Fevzi Demir, Şaban Ateş, İbrahim Aksal ve Mustafa Adıgüzel... Güney Kore'de ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda kimi yaralanarak bacağını, kimi ise kolunu kaybeden gazilerden.

Henüz İstanbul'daki terör saldırısının acısını unutamayan gaziler, Kayseri'deki hain saldırı nedeniyle de büyük üzüntü yaşadı.

Edirne ve Kırklareli'nde yaşayan gaziler, yaşlarına ve bacaklarındaki platinlerine rağmen terörle mücadelede görev almak için daima hazır oldukları mesajını verdi.

Edirne'de yaşayan ve 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı sırasında mayın patlaması nedeniyle kaybettiği sağ bacağına platin takılan Alaaddin Ak, terör saldırını lanetlediklerini belirtti.

Terör olaylarını duyduğunda Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşadığı yılları aklına getirdiğini anlatan Ak, "Ülkemizdeki terör olaylarını duyduğumda, gördüğümde çok üzülüyorum." dedi.

Gaziliği ile her zaman gurur duyduğunu belirten Alaaddin Ak, "Devletimizden bir gazi olarak görev bekliyoruz. Kolumuzu, bacağımızı değil, canımızı vermek istiyoruz. Bir gazi olarak göreve her zaman hazırım. Ben bugünkü olayları canlı yaşadığımız için acısını biliyorum. Devletimiz gereken mücadeleyi zaten sürdürüyor ama ben de devletimize destek olmak istiyorum. Bazıları ülkemizi bölmek istiyorlar ama başarılı olamayacaklar." diye konuştu.

Gazi Şaban Ateş ise dünyanın hiçbir yerinde terör olayları duymak istemediklerini söyledi.

Türkiye'nin bu zor günleri geride bırakacağına inandığını dile getiren Ateş, her Türk vatandaşı gibi kendileri de devletten görev beklediklerini aktardı.

"Canımızı seve seve vermeye hazırız"

Kore gazisi Fevzi Demir de bu vatan, bu bayrak ve bu topraklar için canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını belirtti.

Hiç kimsenin Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozamayacağına işaret eden Demir, Türkiye'nin içinde bulunduğu terör olaylarından en kısa sürede kurtulacağına inandığını aktardı.

Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olduğunu hatırlatan Fevzi Demir, "Bazıları terör olaylarıyla bizi böleceklerini sanıyorlar. Biz bir ölür, bin diriliriz. Bunu herkes aklına kazısın. Biz terör olayları için koşa koşa göreve gitmeye hazırız. Bize yeter ki görev verilsin." ifadelerini kullandı.

İbrahim Aksal da terörle mücadelede görev almak için asker olmak istediklerini aktardı.

Kırklareli Huzurevi sakinlerinden Kore gazisi Mustafa Adıgüzel ise 86 yaşına rağmen terörle mücadelede görev almak için asker olmak istediğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore İstanbul Kayseri Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title